Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Ταυτοποιήθηκαν και φεύγουν με τους βιολογικούς γονείς 4 νεογέννητα

Πρόκειται για δύο ζευγάρια από το εξωτερικό και ένα από την Ελλάδα

Must Read

Στην αγκαλιά των βιολογικών τους γονέων βρίσκονται τέσσερα μωρά που γέννησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο Χανίων παρένθετες μητέρες, οι οποίες σχετίζονται με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δρούσε στην περιοχή και ερευνάται.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, πρόκειται για ένα ζευγάρι από την Μεγάλη Βρετανία, ένα ζευγάρι από την Ιταλία και ένα ζευγάρι Ελλήνων, με τους πρώτους να έχουν δίδυμα. Μετά την ταυτοποίηση του DNA μεταξύ βιολογικών γονέων και νεογέννητων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε το «πράσινο φως» για να πάρουν τα μωρά εξιτήριο.

Παράλληλα, η δικαστική έρευνα συνεχίζεται και επικεντρώνεται στην νομιμότητα των συμφωνιών που έχουν συναφθεί και συγκεκριμένα:

-Αφενός στο οικονομικό σκέλος, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι εκτός από την μηνιαία αποζημίωση που ορίζει ο νόμος, δινόταν επιπλέον αμοιβή στις παρένθετες μητέρες μετά την γέννα (ποσό 10.000 – 15.000 ευρώ)

-Αφετέρου στις ίδιες τις παρένθετες για να διαπιστωθεί αν τηρούνταν τα όρια ηλικίας, το όριο των δύο κυήσεων ανά γυναίκα που επιτρέπει ο νόμος, το ανθρωπιστικό κίνητρο από πλευράς τους, το κατά πόσον ήταν ενήμερες για την αγωγή που είχαν λάβει και για όλη την διαδικασία.

Συνολικά εννέα μωρά, που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων την τελευταία εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά η κλινική εκτιμάται ότι χρησιμοποιούσε 200 γυναίκες ως παρένθετες μητέρες, ενώ ερευνώνται πάνω από 350 περιπτώσεις εξαπάτησης με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This