Σε κλοιό τριήμερης κακοκαιρίας η χώρα: Μετά τις πυρκαγιές, έρχονται οι καταιγίδες

Ψυχρές αέριες μάζες και ακραία βροχόπτωση. Πού θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα - Φόβοι των πυρόπληκτων κατοίκων για πλημμύρες και ότι τα αποκαΐδια θα φτάσουν μέσα στους οικισμούς

Must Read

Ξεκίνησαν από σήμερα, Δευτέρα 4/9, νωρίς το πρωί οι πρώτες βροχές στη βόρεια Ελλάδα ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα. Σε κόκκινο συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 

 

 

Mεγάλος όγκος νερού και θυελλώδεις άνεμοι

Μεγάλη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι να πλήττουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ώρες. Κύρια χαρακτηριστικά της ραγδαίας μεταβολής των καιρικών δεδομένων θα είναι οι ισχυρές βροχές (κατηγορία 5) που χαρακτηρίζονται ως ακραίες και οι καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Για το λόγο αυτό οι Αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό καιρού από σήμερα και για τρεις μέρες, καθώς η κακοκαιρία που μας πλησιάζει από τα Βαλκάνια αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την χώρα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων με τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις φωτιές να βρίσκονται στο κόκκινο. 
Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η αυριανή, καθώς ο όγκος νερού που θα πέσει θα είναι πολύ μεγάλος. Το σύστημα αυτό που πλησιάζει τη χώρα μας, θυμίζει την κακοκαιρία «Ιανό» που έπληξε σοβαρά περιοχές το 2020. Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης», όπως χαρακτηρίζεται το κύμα αυτό της κακοκαιρίας που θα κάνει την εμφανισή του, θα επηρεάσει κυριως τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και τη Πελοπόννησο.

 

Προσοχή χρειάζεται σε τουλάχιστον οχτώ περιοχές της χώρας: 

  • Πιερία
  • Ανατολική Ήπειρος
  • Θεσσαλία
  • Κεντρική και Βόρεια Εύβοια
  • Σποράδες
  • Κεντρική Στερεά (και τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, πιθανόν και της Αττικής)
  • Βορειοανατολική Πελοπόννησος
  • Νοτιοδυτική Πελοπόννησος

 

 

Οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο πλημμυρών μετά τις πυρκαγιές

Στη Χασιά οι κάτοικοι εκτός από το να μετρούν τις πληγές τους και πριν ακόμα προλάβουν να συνέλθουν από τις πυρκαγιές προετοιμάζονται με αγωνία φοβούμενοι ότι η επερχόμενη κακοκαιρία θα φέρει πλημύρες στην περιοχή. Κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους και θυμούνται τη Μάνδρα, όπου τότε δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες. Πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται πώς τα αποκαΐδια του δάσους θα φτάσουν μέχρι και τα Άνω Λιόσια. Ήδη στη Χασιά ξεκίνησαν να δημιουργούν κορμοδέματα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πλημμύρας στον οικιστικό ιστό.

Μπάζα και σκουπίδια στην Πάρνηθα

Σωροί από πεταμένοι σκουπίδια και ανεξέλεγκτη ρίψη μπάζων παρατηρείται στους πρόποδες της Πάρνηθας πάνω από την Αγία Παρασκευή, εκεί όπου η φωτιά δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά της. Πριν καλά προλάβει να σβήσει η φωτιά μπάζα και σκουπίδια κάνουν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι τα ρέματα έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και όλα αυτά θα παρασυρθούν από τον χείμαρρο και θα πνίξουν το Μενίδι. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This