Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία Daniel φτάνει στην Αττική – Καταιγίδες από το μεσημέρι

«Μεγάλη προσοχή, μιλάμε για έναν μεγάλο όγκο νερού»

Must Read

Στη δίνη της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα και τεράστιους όγκους νερού που θα πλήξουν αρκετές περιοχές.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνει πως στα βόρεια της χώρας τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα, ενώ σταδιακά η κακοκαιρία φτάνει στην Αττική και την Πελοπόννησο φέρνοντας σφοδρές καταιγίδες.

«Κάπως πιο ήπια θα είναι τα φαινόμενα από το ύψος της Χαλκιδικής και βορειότερα, προς τη βορειοδυτική χώρα», είπε νωρίτερα σήμερα το πρωί, ωστόσο, σημείωσε πως σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και προς την περιοχή της Πελοποννήσου, προς τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ θα επηρεαστεί και η δυτική Κρήτη: «Μεγάλη προσοχή, μιλάμε για έναν μεγάλο όγκο νερού».

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών, όπως εξήγησε.

Προσοχή και στην Αττική

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα είναι βροχερός και στην Αττική, ενώ το απόγευμα αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες.

«Θέλει προσοχή και ο νομός Αττικής γιατί βλέπουμε ότι ο άνεμος στρέφεται σε ανατολικό-νοτιοανατολικό. Είναι ένας άνεμος αρκετά υετοφόρος για την περιοχή της Αττικής. Συνοδεύεται συνήθως με μεγάλα ύψη βροχής, άρα να είμαστε σε μία εγρήγορση, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι», υπογράμμισε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Ο ίδιος τόνισε πως και αύριο Τρίτη θα έχουμε τον ίδιο σχετικά καιρό ειδικά σε περιοχές γύρω από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά: η Θεσσαλία, η Αττικο-Βοιωτία, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος.

Στη συνέχεια το κύμα κακοκαιρία θα περιορίζεται στα δυτικά προς το Ιόνιο, αμέσως μετά θα κατευθυνθεί προς τις ακτές της Βόρειας Αφρικής ενώ δεν αποκλείεται να σχηματίσει ακόμη και μεσογειακό κυκλώνα.

Αλλά και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr επιβεβαιώνει με τις σημερινές του προβλέψεις το σφυροκόπημα που θα δεχτεί η Αττική.

«Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση», γράφει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This