Η κακοκαιρἰα Daniel «σφυροκοπά» Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Σποράδες – Αγωνία για τους αγνοουμένους

Ζωντανός εντοπίστηκε o 85χρονος σύζυγος της ηλικιωμένης που βρέθηκε νεκρή στην Μαγνησία

Must Read

Ένας κτηνοτρόφος και μια ηλικιωμένη γυναίκα είναι τα θύματα που αφήνει πίσω της η  κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία με επίκεντρο την Μαγνησία. Την ίδια ώρα, δύο άνθρωποι αναζητούνται με τους οικείους τους να απευθύνουν επάλληλες εκκλήσεις για τον εντοπισμό τους.

Ζωντανός εντοπίστηκε o 85χρονος αγνοούμενος στην περιοχή της Μαγνησίας, σύζυγος της ηλικιωμένης που βρέθηκε νεκρή.

Σήμερα το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εντόπισαν την σορό της ηλικιωμένης σε ρέμα στην παραλία Πάλτση. Στην ίδια περιοχή αγνοούμενοι είναι ο σύζυγος της ηλικιωμένης και ο γείτονάς της.

 

Παράλληλα, για δεύτερη ημέρα αναζητείται στην Αγία Κατερίνη Βόλου ο 42χρονος πατέρας, ο οποίος παρασύρθηκε χθες από τα ορμητικά νερά, την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Ο 16χρονος γιος του που ήταν μέσα στο όχημα εντοπίστηκε σώος.

Ο πατέρας του αγνοουμένου μιλώντας στο τοπικό thenewspaper.gr κάνει έκκληση στις Αρχές να βρεθεί το παιδί του.

«Δεν ψάχνουν σήμερα. Χθες μας βοήθησαν και έψαχναν. Τώρα ψάχνουμε εμείς, όλο μας το σόι μέσα στα ποτάμια να βρούμε κάτι. Αν δεν έρθει η ΕΜΑΚ να βοηθήσει, δεν θα βρεθεί τώρα που το νερό έπεσε. Είναι ειδικοί» ανέφερε ο μοιραίος πατέρας και συνέχισε:

«Μόλις πέφτει η βροχή πηγαίνουμε εμείς και μπορεί να γίνει και κανένα ατύχημα. Δεν βρίσκουμε κανέναν να μας βοηθήσει. Θεωρείται ακόμα αγνοούμενος. Ήταν τόσο ορμητικά τα νερά που το τζιπ το έκανε σμπαράλια. Παρακαλώ το Λιμεναρχείο να ψάξει και στην θάλασσα, στην εκβολή του χειμάρρου Κραυσίδωνα. Να βγάλουν δύο σκάφη να ψάξουν μήπως τον βρούμε. Να βρούμε το παιδί μας, να βρούνε τα παιδιά τον πατέρα τους να τον αγκαλιάσουμε».

Απαγόρευση κυκλοφορίας και αύριο λόγω κακοκαιρίας

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 14:03 στους κατοίκους των περιοχών Πιερίας, Θεσσαλίας, Σποράδων, Εύβοιας και Φθιώτιδα, το οποίο αναφέρει ότι τα μέτρα και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που έχουν εκδοθεί για τις περιοχές αυτές εξακολουθούν να ισχύουν για το επόμενο 24ωρο λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

«Βουλιάζει» και η Καρδίτσα – Αποκλεισμένα χωριά

Ζούμε τον Ιανό Νο2 λένε οι κάτοικοι. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία γιατί έχει «βουλιάξει» το οδικό δίκτυο. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Φάρσαλα αλλά και χωριά που παραμένουν αποκλεισμένα.

 

Έντονα είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του Δήμου Παλαμά, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι του Αμπελώνα, ενώ δόθηκε εντολή για εκκένωση σε Φύλλο, Ψαθοχώρα και Μεταμόρφωση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκκενώσεις κατοικιών είχαμε και μέσα στην πόλη του Παλαμά.

Στην περιοχή του Δήμου έχουν πλημμυρίσει αγροτικές εκτάσεις, το οδικό δίκτυο σε πολλές θέσεις, αλλά και οικισμοί. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα δίκτυα των ομβρίων δεν μπορούν να απορροφήσουν τον τεράστιο όγκο νερού που έπεσε και λειτουργούν πλέον ανάστροφα, ενώ έσπασε και το φράγμα στην Υπέρεια.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σαρώνουν Φθιώτιδα και Εύβοια

Η κακοκαιρία Daniel έχει χτυπήσει με μανία πολλές περιοχές της χώρας. Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Εύβοια έχουν δεχτεί τον μεγαλύτερο όγκο νερού.

Λάρισα: Διακόπηκε η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ύψος της Νίκαιας Λάρισας, μέχρι τα όρια της Μαγνησίας, λόγω της κακοκαιρίας και των νερών που έχουν φτάσει στο οδόστρωμα, αποφάσισε η Περιφεριακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της επισημαίνεται πως αποφασίστηκε «η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα & προς Θεσσαλονίκη), από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας).

«Κομμένη στα δύο» σιδηροδρομικά η Ελλάδα: Διακόπηκε επ’ αορίστω η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ Λιανοκλαδίου-Λάρισας

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ είχαν τεράστιες επιπτώσεις στο δίκτυο, σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές που είχε αφήσει πίσω της η κακοκαιρία Ιανός στο παρελθόν, διέκοψαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια και στο βασικό σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να εκτελείται από σήμερα από την Αθήνα έως το Λιανοκλάδι και από τη Λάρισα και βορειότερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, λόγω των προβλέψεων για επιμονή και επιδείνωση των ισχυρών καιρικών φαινομένων, της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λιανοκλαδίου – Λάρισας και των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Εθνική Οδό (διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος της Λάρισας), οι αμαξοστοιχίες Intercity από τις 15:00 σήμερα και μέχρι νεωτέρας, θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

Οι αμαξοστοιχίες από την Αθήνα (54 & 56) θα έχουν τελικό προορισμό το Λιανοκλάδι και στην συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Αντίστοιχα, οι αμαξοστοιχίες από την Θεσσαλονίκη (55 & 57) θα έχουν τελικό προορισμό τη Λάρισα και στην συνέχεια θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.

Κακοκαιρία: «Προσοχή μέχρι αύριο, τα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν την Αττική» είπε ο Κικίλιας

Καταστροφές στηn Σκιάθο: Χείμαρροι λάσπης και απαγόρευση κυκλοφορίας

Στην Σκιάθο επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, την ώρα που η κακοκαιρία Daniel χτυπούσε με σφοδρότητα το νησί. Σοβαρές ζημιές καταγράφηκαν σε σπίτια, καταστήματα, αλλά και στο οδικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This