Επιμένει μέχρι το απόγευμα η κακοκαιρία Daniel: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Δύσκολη νύχτα σε Θεσσαλία και Αττική. Πλημμύρισε ο κάμπος της Λάρισας, πολλές εκκενώσεις στο Μουζάκι ενώ απανωτά μηνύματα 112 στην Καρδίτσα

Must Read

Η κακοκαιρία Daniel «σαρώνει» τη χώρα από την περασμένη Τρίτη 5/9, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές. Σοκάρουν οι εικόνες από το Πήλιο και το Βόλο.

 

Δείτε εδώ την πορεία της κακοκαιρίας:

 

 

 

Τρεις είναι έως τώρα οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρεςενώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επέλαση της κακοκαιρία. Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων από το απόγευμα και μετά το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί. 

 

Σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαιτέρως στη Θεσσαλία καταγράφονται εικόνες Αποκάλυψης, με ορμητικά νερά και χειμάρρους να παρασέρνουν από κλαδιά δέντρων, μέχρι αυτοκίνητα, τοίχους σπιτιών και δρόμους.

 

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 6/9, και σήμερα τα ξημερώματα σφοδρή βροχόπτωση έπληξε την Αττική, προκαλώντας προβλήματα, ενώ το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel συνεχίστηκε σε περιοχές της Θεσσαλίας.

 

 

Καθίζηση στο Μοσχάτο λόγω της κακοκαιρίας 

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική, που όμως αργά το βράδυ άρχισαν να αποκαθίστανται καθώς η βροχή σταμάτησε. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση της τροχαίας, αυτή την ώρα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη οδό Πύργου από την Πειραιώς έως την οδό Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης από το ύψος της Ρήγα Φεραίου στη Βούλα, στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη.

 

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία  στην Οδό Αγ. Φιλοθέης (Πικέρμι) από το ύψος της Λ. Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Δεληγιώργη από την Πλ. Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) έως οδό Π. Τσαλδάρη, λόγω καθίζησης οδοστρώματος, στην Επαρχιακή Οδό Αλεποχωρίου – Σχίνου από το ύψος του Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σχίνο και στην οδό Σεμιτέλου στην Αθήνα, από το ύψος της οδού Βασιλίσης Σοφίας.

 

Χθες έκλεισε  ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός», λόγω εισροής υδάτων στις εισόδους. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ συνεργεία της συνεχίζουν να επιχειρούν για την άντληση των υδάτων, αλλά και τον καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από τα χειμαρρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας.  

 

 

Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι στον Βόλο – Χωρίς ρεύμα και νερό

Στο Πήλιο δρόμοι κόπηκαν στα δύο, μετατράπηκαν σε ποτάμια παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Στον Βόλο πολλά σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ σε απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο κάμπος της Θεσσαλίας. Νέα μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Λαμίας ειδοποιώντας τους για διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Λαμία έως Κατερίνη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ από Λαμία έως Κατερίνη λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων». Μήνυμα 112 έλαβαν και οι κάτοικοι των Σοφάδων της Καρδίτσας και των Τρικάλων ενημερώνοντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε και στα Τρίκαλα πνίγονται. Τα ξημερώματα υπερχείλισε ο Ληθαίος ποταμός, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλα ποτάμια. Η πόλη είναι χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα.

Μήνυμα 112 έλαβαν και οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου ενημερώνοντας τους κατοίκους για τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες στην περιοχή και ζητώντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Διαβάστε ακόμα:

Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Daniel – Τι θα γίνει στην Αττική

Κατέρρευσε η παλιά γέφυρα Αγίου Βησσαρίωνα στα Τρίκαλα – Κινδυνεύουν άνθρωποι στον Παραπόταμο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This