Σε απόγνωση κάτοικοι της Καρδίτσας: «Θέλουμε να ζήσουμε, φωνάξτε την ΕΜΑΚ, έχει 1,5 μέτρο νερό»

Must Read

Τον απόλυτο εφιάλτη ζουν τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της Καρδίτσας, του Βόλου, των Τρικάλων και πολλών ακόμη περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας που δέχονται στο σφυροκόπημα της κακοκαιρίας DanielΔρόμοι που μετατράπηκαν σε ποτάμια, απροσπέλαστες συνοικίες, χείμαρροι που παρασέρνουν στο πέρασμά τους τα πάντα είναι μερικά μόνο από τα όσα αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι οποίοι μάλιστα παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα.

Ο κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας κ. Τάσος, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την καταστροφή που υπέστη η περιοχή μετά την κακοκαιρία. «Από τις 4 παρά 20 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Η γυναίκα με τον άνδρα βρίσκονται σε μία ευθεία στα 250 μέτρα και δεν έχω ούτε μηχάνημα ούτε με τα πόδια μπορώ να προσεγγίσω. Υπάρχουν οι τοπικές Αρχές εδώ αλλά για να πάρουμε τους ανθρώπους πρέπει να πάμε με βάρκα. Έχει αέρα και έχει ασθενή βροχή αυτή τη στιγμή. Από την Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε και μετά επιδεινώθηκε. Δεν έχουμε ρεύμα έχει κοπεί από τις 12 η ώρα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία απέραντη θάλασσα να περνάει στις περιουσίες μας, γκρεμίζονται πλινθόκτιστες κατασκευές».

Στη συνέχεια, ο κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως είναι άμεση η ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στα σπίτια τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν: «Το θέμα είναι να έρθει η ΕΜΑΚ να προσεγγίσουμε, να βγάλουμε τον άνθρωπο. Είμαστε όπως μπαίνουμε από την Ιτέα στον Παλαμά Καρδίτσας στα πρώτα σπίτια. Θέλουμε βάρκα να πάρουμε τον άνθρωπο από εκεί. Το θέμα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε 1,5 μέτρο νερό δεν μπορεί να έρθει κάποιος».

Μία κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, απηύθυνε έκκληση μέσα από πρωινή εκπομπή, επισημαίνοντας ότι έχει εγκλωβιστεί.

«Θέλουμε ΕΜΑΚ δεν θα σωθούμε εμείς από εδώ. Είμαστε εγκλωβισμένοι στο σπίτι, έξω έχει 1,5 μέτρο νερό. Θέλουμε βάρκα δεν βγαίνουμε από εδώ, θα πνιγούμε. Είναι μονοκατοικία το σπίτι με 3 σκαλοπάτια, αλλά έχει μπει μέσα νερό μέχρι το γόνατο. Ξημερώσαμε από τις 4.15 χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί από πουθενά και από τίποτα. Δεν βρέχει αλλά έχει σπάσει ένα ποτάμι στην είσοδο του χωριού προς Ιτέα και από εκεί έρχεται όλο αυτό το νερό», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Εδώ που είμαι εγώ έχει πάρα πολλά σπίτια, εδώ και μία ώρα ανεβάζω στο Facebook έκκληση για βοήθεια. Είμαστε στον Παλαμά κοντά στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου. Είμαστε 3 άτομα. Θέλουμε να ζήσουμε. Δεν έχουμε ρεύμα από το ξημέρωμα, δεν θα έχω μπαταρία στο κινητό σε λίγο».

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν κάτοικοι στα Τρίκαλα. «Είμαστε δεύτερη νύχτα άυπνοι, το νερό έχει φτάσει στα κουφώματα στο υπόγειο που έχουμε. Ανεβαίνει σιγά σιγά στον όροφο. Ο δρόμος είναι απροσπέλαστος, δεν περνάει κανένα όχημα. Η Πολιτική Προστασία μας έφερε κάποια τσουβάλια με άμμο αλλά δεν μπορούν να συγκρατήσουμε τα νερά που έρχονται. Έχουν ξεχειλίσει τα ποτάμια. Εμείς είμαστε σε έναν δρόμο που και να σταματήσει η βροχή δεν θα μπορεί να πάει κάπου το νερό. Είμαστε υγιείς μέχρι στιγμής», δήλωσε η κ. Ευγενία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This