Κραυγή αγωνίας από κατοίκους της Καρδίτσας: «Δώστε μας νερό και φαγητό, δεν ζητάμε κάτι άλλο»

Must Read

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στην Καρδίτσα, αφού παραμένουν ανεβασμένοι στις στέγες των σπιτιών τους, ώστε να σωθούν από τη στάθμη του νερού, η οποία ξεπέρασε το ένα μέτρο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ρίχτηκαν στη μάχη της διάσωσης, επιστρατεύοντας βάρκες και φουσκωτά προκειμένου να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους που βρίσκονταν στα σπίτια τους και πάλευαν με το νερό.

Όπως εξηγεί ο Κώστας Χατζής, κάτοικος του χωριού, είχαν απευθύνει έκκληση νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με τις δυνάμεις να καταφέρνουν να προσεγγίζουν την περιοχή γύρω στις 10:00 το βράδυ. «Μετά από πόσα τηλεφωνήματα, πόσες εκκλήσεις στα κανάλια και στα social media, έφτασαν μετά από 16 ώρες. Νερό και φαγητό δεν έφερε κανένας ακόμας. Σπίτια και αποθήκες έχουν πέσει, οι άνθρωποι δεν έχουν φάρμακα», εξήγησε.

Ο κ. Χατζής θα επιχειρήσει να εγκαταλείψει το σημείο που βρίσκεται και να πάρει μία βάρκα, ώστε να μεταφέρει φαγητό στους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι. Παράλληλα, κάνει έκκληση στους διασώστες να μοιράσουν πόσιμο νερό, διότι η κατάσταση για τους κατοίκους του Παλαμά είναι απελπιστική.

«Ελάτε να μας δώσετε νερό και φαγητό, δεν ζητάμε κάτι άλλο», επεσήμανε ο άνδρας, που έχει βιώσει τον απόλυτο εφιάλτη τα τελευταία 24ωρα. Ο ίδιος κατέληξε διευκρινίζοντας πως οι διασώστες του είπαν ότι προτεραιότητά τους ήταν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ενώ η παροχή νερού και φαγητού ερχόταν σε δεύτερη μοίρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This