Εικόνες ντροπής με πλημμυρισμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο!

Μιλούσαν για κεραυνούς, ενώ είχαν μετατρέψει τα ελικόπτερα σε υποβρύχια!

Must Read

Ολόκληρη η απάντηση του ΓΕΣ

Εντύπωση είχαν προκαλέσει τα απανωτά μηνύματα του πρώην υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος ζητούσε επιτακτικά να απογειωθούν άμεσα τα ελικόπτερα Χιούι, προκειμένου να σώσουν τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί. Και τα ελικόπτερα, τουλάχιστον μέχρι το 2019 ήταν απολύτως λειτουργικά και τα χρησιμοποίησε μάλιστα ο ίδιος ο τότε υπουργός άμυνας για τις επισκέψεις του στις μονάδες της μεθορίου.

Η κυβέρνηση διά στόματος του εκπροσώπου της, έκανε λόγο για αδυναμία απογείωσης των ελικοπτέρων, λόγω κεραυνών! Μία δικαιολογία, η οποία έγινε αντικείμενο χλεύης στον τουρκικό τύπο.

Εικόνες ντροπής από την βάση των ελικοπτέρων

Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτονται οι φωτογραφίες της ντροπής που δείχνουν μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα.

Στο Στεφανοβίκειο του Βόλου «χτύπησε» η «υδάτινη λαίλαπα» με αποτέλεσμα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού βρέθηκαν βυθισμένα στο νερό, όπως αποκαλύπτεται από τις φωτογραφίες.

Το χειρότερο είναι ότι πλημμύρισαν και οι εγκαταστάσεις της βάσης όπου γίνεται η τεχνική υποστήριξη ελικοπτέρων! Και πανάκριβων ελικοπτέρων-υπερόπλων…

Τα ελικόπτερα μετατράπηκαν σε υποβρύχια

Το νερό έχει φθάσει σχεδόν μέχρι το πιλοτήριο των ελικοπτέρων, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά το Militaire.gr

Υπάρχει φωτογραφικό υλικό που επιβεβαιώνει πλήρως τις αναφορές.

Υπάρχει κσι βίντεο στο οποίο  φαίνεται το προσωπικό της μονάδας ηρωϊκά να απομακρύνει τα ελικόπτερα που σχεδόν πλέουν στο νερό!

Το Στεφανοβικειο

 

Η κακοκαιρία και η ένταση της είχε προβλεφθεί εγκαίρως και με ακρίβεια από τους μετεωρολόγους. Είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστούν -όσο είναι δυνατόν- προβλήματα, ειδικά στις εγκαταστάσεις συντήρησης; Όπως προκύπτει από το υλικό που έχει στη διάθεση του το militaire.gr όποια μέτρα κι αν είχαν ληφθεί δεν αποδείχτηκαν αποτελεσματικά.

Τι λέει το ΓΕΣ στην ανακοίνωση του:

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα  μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This