Φοιτητής του ΑΠΘ που δεν έχει γονείς και μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο δεν δικαιούται δωρεάν σίτιση στη λέσχη!

Τι λέει για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί

Must Read

Τον δικό του «Γολγοθά» βιώνει ένας φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ο οποίος έχει περάσει τα πάνδεινα στη ζωή του, έχει μεγαλώσει σχεδόν χωρίς γονείς και δεν μπορεί να σιτιστεί δωρεάν στην φοιτητική λέσχη καθώς δεν συμπληρώνει τα κριτήρια!

Μιλώντας στο ethnos.gr, o Π.Σ. αναφέρει πως έχασε στην ηλικία των εννέα ετών την μητέρα του, ο πατέρας του ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του και αναγκάστηκε να περάσει εννέα χρόνια από τη ζωή του σε ορφανοτροφείο, μέχρι να ενηλικιωθεί.

Τα κριτήρια

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να λάβει την δωρεάν σίτιση αφορούν την οικονομική κατάσταση του πατέρα του, για τον οποίο, όπως υποστηρίζει, δεν γνωρίζει τίποτα εδώ και πολλά χρόνια.

Μάλιστα, στη διοίκηση της φοιτητικής λέσχης δεν αρκεί ούτε καν η βεβαίωση ότι ο Π.Σ. αναγκάστηκε να περάσει εννέα χρόνια από τη ζωή του σε ορφανοτροφείο.

«Για να μπορέσει να σιτίζεται κάποιος φοιτητής στη λέσχη του ΑΠΘ, θα πρέπει να πληροί κάποια οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και να προσκομίσει γι’ αυτά αποδεικτικά στοιχεία.

Η μητέρα μου δε ζει και τους έχω προσκομίσει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της. Έκτοτε έχασα κάθε επαφή και με τον πατέρα μου και γι’ αυτό, άλλωστε, ζούσα σε ορφανοτροφείο για εννέα χρόνια.

Πώς, λοιπόν, να μπορέσω να προσκομίσω στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του πατέρα μου, αφού δε γνωρίζω πού βρίσκεται; Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω τίποτα σχετικά με αυτό», λέει.

Όπως αναφέρει ο φοιτητής, είναι η δεύτερη φορά που απορρίπτεται η αίτησή του για σίτιση στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ. Ωστόσο, την πρώτη φορά, πριν από τρία χρόνια και όταν ήταν πρωτοετής, έγινε τελικά δεκτός κατ’ εξαίρεση και αφού περιέγραψε δια ζώσης την κατάστασή του σε κάποιον αρμόδιο.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν έκανε αίτηση. Πριν από λίγες μέρες κατέθεσε το αίτημά του γραπτώς για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, αλλά πάλι απορρίφθηκε. Στην απάντηση που του εστάλη από τη διοίκηση της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ, σημειώνεται ότι «όσοι αποκλείονται βάσει οικονομικών κριτηρίων, είναι ένα ελαχιστότατο ποσοστό επί των αιτούντων σίτιση. Όσοι δεν έχουν στοιχεία, είναι ειδική και σπάνια περίπτωση και δεν γίνεται να αλλάζουν οι κανόνες λόγω των ειδικών περιπτώσεων».

Ο Π.Σ. θεωρεί πως οι ειδικές περιπτώσεις χρειάζονται στήριξη και επισημαίνει πως είναι αρκετοί οι φοιτητές που για διάφορους λόγους δεν έχουν κοντά τους κανέναν από τους δύο γονείς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσκομίσουν χαρτιά και στοιχεία.

Ο νεαρός είχε κοντά του τη γιαγιά του όταν πέθανε η μητέρα του και χάθηκαν τα ίχνη του πατέρα του. Ωστόσο, η γιαγιά ωστόσο, για λόγους υγείας  δεν ήταν σε θέση να τον μεγαλώσει κι έτσι βρέθηκε σε ορφανοτροφείο.

Η ηλικιωμένη άφησε στον Π.Σ. ως κληρονομιά τρεις κατοικίες. Στη μία διαμένει και τις άλλες δύο τις νοικιάζει και τα χρήματα αυτά είναι όσα έχει για να ζήσει.

Η απάντηση της φοιτητικής λέσχης

Η ίδια πηγή απευθύνθηκε στην εκτελούσα χρέη διευθύντριας της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, Άννα Κατούφα, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Για να απορριφθεί μία αίτηση, θα πρέπει αυτή να μην πληροί κάποια αντικειμενικά κριτήρια. Υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία, την οποία ορίζει ο νόμος και δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε. Αν ο φοιτητής όντως αντιμετωπίζει πρόβλημα, μπορεί να έρθει από το γραφείο μου και να συζητήσουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This