Μηνύματα από το 112 εκκένωσης σε 35 περιοχές της Θεσσαλίας – Μάχη με τον χρόνο για αγνοουμένους και δεκάδες εγκλωβισμένους στα λασπόνερα

Έχουν γίνει 2.806 απεγκλωβισμοί κατοίκων

Must Read

Με επάλληλα μηνύματα το 112 καλεί τους κατοίκους στην Θεσσαλία βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκκένωση. Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοουμένους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει αποσαφηνιστεί από τις αρμόδιες Αρχές, αλλά και τους εγκλωβισμένους στα νερά και τις λάσπες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Λίγο πριν τις 20:00 μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής στο Ελευθέριο, προκειμένου να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς τη Λάρισα, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα μήνυμα εκκένωσης έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής της Αλεξανδρινής, με την οδηγία να απομακρυνθούν από αυτή και να κατευθυνθούν προς Ομόλιο, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου εστάλη μήνυμα από το 112 στην Μαγνησία καλώντας τους κατοίκους στα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μέλισσα, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Στον Βόλο, συνεργεία εργάζονται για την απομάκρυνση των όγκων λάσπης και φερτών υλών από τους δρόμους, ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης. Ο Βόλος θα είναι χωρίς νερό για τουλάχιστον 15 – 20 μέρες, όπως είπε ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος με «πρόχειρη λύση μέσω γεωτρήσεων», ενώ για πόσιμο νερό υπάρχει μόνο εμφιαλωμένο.

 

Εκ περιτροπής και για ελάχιστο χρόνο γίνεται η παροχή νερού, το οποίο δεν είναι πόσιμο. Το σκηνικό της καταστροφής στον Νομό συμπληρώνουν τα αποκομμένα χωριά του Πηλίου λόγω των διαλυμένων δρόμων, και τα κατεστραμμένα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Η κατάσταση στην Λάρισα

Νωρίτερα «ήχησε» ξανά το 112 καλώντας σε νέες εκκενώσεις καθώς η στάθμη του Πηνειού παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότητας στη Λάρισα.

Νέος συναγερμός στην Λάρισα: Μήνυμα 112 σε Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννους, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμό

Μήνυμα δημάρχου Λαρισαίων: «Έχουμε μια πτώση της στάθμης, αλλά δεν πέρασε ο κίνδυνος – Για Ιπποκράτη: Να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι»

Για χαραμάδα ελπίδας από την ύφεση και την μικρή πτώση της στάθμης στον Πηνειό έκανε λόγο πριν λίγο σε μήνυμά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης. Ωστόσο, τονίζει ότι δεν πέρασε ο κίνδυνος για την συνοικία του Ιπποκράτη και καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή. Επίσης, μίλησε για κακοπροαίρετους που σπέρνουν ψευδείς πληροφορίες για το νερό της Λάρισας.

Συνεχίζεται η ενίσχυση του αναχώματος στην περιοχή του Ιπποκράτη – Αγωνιώδεις οι προσπάθειες

Δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος για την συνοικία του Ιπποκράτη, με τα μηχανήματα να εργάζονται διαρκώς για την ενίσχυση του αναχώματος στον Περιφερειακό.

Ταυτόχρονα από την μεριά της πόλης γίνεται άντληση υδάτων και από την έξω πλευρά γίνεται προσπάθεια συγκράτησης των υδάτων.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, προχώρησε σε ενημέρωση για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές.

Συνολικά 3.443 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων

Συνολικά 3.443 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από τις 07:00 το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου τις 20:00 το βράδυ, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Παράλληλα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 7.702 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 5.442 κλήσεις, εκ των οποίων:

-Στη Μαγνησία, 2.272 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 815 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 630 άτομα

-Στην Λάρισα 680 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 235 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 385 άτομα

-Στην Καρδίτσα, 1.480 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 330 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 780 άτομα

-Στα Τρίκαλα, 885 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 153 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 635 άτομα

-Στη Σκιάθο, 120 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 28 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 35 άτομα

Επίσης, από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι σήμερα Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 767 διασώσεις από εναέρια μέσα που διέθεσε το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελβετία μέσω διμερών συμφωνιών, το ΛΣ-ΕΛΤΑΚ, η ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ένα ιδιωτικό ελικόπτερο που έχει διαθέσει η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου.

Ταυτόχρονα, τα εναέρια μέσα καθώς και Σ.μη.Ε.Α. του Π.Σ. κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το τελευταίο φως μετέφεραν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, ενώ τα επίγεια μέσα συνεχίζουν τις ίδιες ενέργειες, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί κατοίκων

Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί κατοίκων από τις δυνάμεις των Ένοπλων Δυνάμεων σε περιοχές της Θεσσαλίας, πολλές από τις οποίες παραμένουν πλημμυρισμένες για τρίτη ημέρα.

Σε περιοχές της Καρδίτσας που βυθίστηκαν κάτω από τα λασπόνερα δυνάμεις του Στρατού επιχειρούν, απεγκλωβίζοντας κόσμο από τις ταράτσες.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός για τους κινδύνους ασθενειών από τα νερά των πλημμυρών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This