Ταλαιπωρία δίχως τέλος στη Ραφήνα – Εκατοντάδες επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι!

Must Read

Εγκλωβισμένοι μέσα στα πλοία για περισσότερες από έντεκα ώρες παραμένουν εκατοντάδες επιβάτες των τριών επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων που έμπλεξαν το πρωί του Σαββάτου τις άγκυρες τους στο λιμάνι της Ραφήνας, παρόλο που βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από το λιμάνι!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Λαυρίου αντί του λιμανιού της Ραφήνας για λόγους ασφαλείας, καθώς στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας παραμένει με 734 επιβάτες το Fast Ferries Andros το οποίο στην προσπάθεια του να απεμπλέξει την άγκυρα του με άλλο πλοίο υπέστη μηχανική βλάβη.

Η ταλαιπωρία των επιβατών ξεκίνησε στις 7.30 το πρωί όταν και επρόκειτο να αποπλεύσουν από το λιμάνι της Ραφήνας για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Πάρο και Νάξο και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα προκαλώντας την εύλογη οργή τους.

Συνολικά 850 επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα πλοία, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι.

Επιβάτες μιλώντας στο MEGA περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα πλοία και τονίζουν ότι οι δύτες ναι μεν έχουν φτάσει προκειμένου να επιχειρήσουν αλλά δεν έχουν πέσει ακόμη.

«Είμαστε στο καράβι από τις 7.30 το πρωί. Λύσανε κάβους για να φύγουμε και μπερδεύτηκαν οι αλυσίδες από άλλο καράβι με αποτέλεσμα να είμαστε από το πρωί μέσα. Μας λέει ο καπετάνιος σε λίγο θα φύγουμε, σε 3 ώρες θα έρθει ναυαγοσωστικό να μας τραβήξει τελικά ήρθαν τρία ναυαγοσωστικά και τώρα έφεραν δύτες που θα έπρεπε να τους έχουν φέρει από το πρωί. Είμαστε καθηλωμένοι και δεν μπορούμε να φύγουμε. Βρισκόμαστε 100 μέτρα από το λιμάνι», είπε μιλώντας στο MEGA ένας εκ των επιβατών που παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου τονίζει ότι οι δύτες ήδη επιχειρούν ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί η ώρα που θα ξεμπλέξουν τις αλυσίδες και τα πλοία θα επιστρέψουν στο λιμάνι. Οι δύτες αναμένεται να δώσουν την εκτίμηση του χρόνου και μέσα από την απάντησή τους το Λιμενικό θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε δεύτερο πλάνο.

Η ανακοίνωση του ΛΣ για το ατύχημα

Πρωινές ώρες σήμερα, κατά την διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 11124 από τον λιμένα Ραφήνας, το εν λόγω πλοίο παρέσυρε την καδένα του εν όρμω Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10688, με αποτέλεσμα την μετατόπισή του προς το παρακείμενα αγκυροβολημένο Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ» Ν.Α. 620. Επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή (ΒΒΑ 7-8 BF).

Στη συνέχεια, προς αποφυγή σύγκρουσης, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ» διενήργησε αναγκαστικό απόπλου, έχοντας επιβιβάσει 481 επιβάτες, 55 άτομα πλήρωμα, 69 ΙΧΕ, 2 Φ/Γ, 1 Λεωφορείο και 7 Δίκυκλα, ενώ απεμπλάκη με ασφάλεια αφήνοντας την αριστερή άγκυρα και την καδένα του, με σκοπό την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Προκειμένου να αποφευχθεί τραυματισμός ατόμων και για την ασφάλεια του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» πραγματοποιήθηκαν χειρισμοί απόπλου του, μαζί με την κίνηση του «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ». Από τις παραπάνω κινήσεις κόπηκαν διαδοχικά οι κάβοι πρόσδεσης των ανωτέρω πλοίων χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή υλικές ζημιές. Κατά την διάρκεια των προαναφερόμενων χειρισμών, η αριστερή καδένα του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» τυλίχτηκε στην δεξιά προπέλα του «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ».

Επιπλέον, επιχειρήθηκε από τους Πλοιάρχους των εν λόγω πλοίων απεμπλοκή τους, κατά την διάρκεια της οποίας, ακολούθησε επακούμβηση της πλώρης του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» με την πρύμνη του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΟΣ» χωρίς να υπάρξει ρήγμα κατά δήλωση Πλοιάρχων των πλοίων. Εν συνεχεία το «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π», απέπλευσε προς λιμένα Λαυρίου, με 391 επιβάτες, 41 ΙΧΕ, 3 Φ/Γ, 2 Λεωφορεία και 3 Δίκυκλα όπου κατέπλευσε ασφαλώς και αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματά τους, ώστε στη συνέχεια να επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, για διαπίστωση τυχόν βλάβης. Οι επιβάτες του, πρόκειται να προωθηθούν στον λιμένα Ραφήνας, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» παραμένει αγκυροβολημένο πλησίον του λιμένα Ραφήνας, δεμένο ασφαλώς επί ρυμουλκού, αναμένοντας την άφιξη δύο ακόμα (02) ρυμουλκών, με σκοπό την ασφαλή πρόσδεση και κατάπλου του στον λιμένα Ραφήνας (730 επιβάτες, 48 άτομα πλήρωμα, 66 ΙΧΕ, 13 Φ/Γ, 6 Λεωφορεία και 8 Δίκυκλα).

Διαβάστε επίσης:

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες στην Ραφήνα – Παραμένουν στα πλοία που μπλέχτηκαν οι άγκυρές τους

Απίστευτο! Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρες τους στο λιμάνι της Ραφήνας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This