Τέλος στην οδύσσεια για τους επιβάτες του «Fast Ferries Andros» – Έδεσε στο λιμάνι της Ραφήνας μετά από 18 ώρες

Ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από τρία ρυμουλκά - Στο πλοίο επέβαιναν 734 επιβάτες

Must Read

Μετά από απίστευτη ταλαιπωρία 18 ωρών οι 734 επιβάτες του «Fast Ferries Andros» πάτησαν… στεριά καθώς γύρω στη 1 το βράδυ το πλοίο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ραφήνας, βάζοντας τέλος στην περιπέτεια τους που προκλήθηκε λόγω εμπλοκής αλυσίδας άγκρυας άλλου πλοίου στην προπέλα.

Τους επιβάτες περίμεναν πούλμαν για τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, συνεργείο έκοψε την αλυσίδα της άγκυρας στην προπέλα του πλοίου και τρία ρυμουλκά βοήθησαν το «Fast Ferries Andros» να μπει στο λιμάνι. Το πλοίο παρέμενε στο αγκυροβόλιο της Ραφήνας από το πρωί και ήταν δεμένο από ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας.

«Η όλη επιχείρηση έγινε με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την αποφυγή οποιαδήποτε περίπτωσης κινδύνου. Τόσο για αυτούς όσο και για τους ανθρώπους που επιχείρησαν υπό δυσμενεστατες καιρικές συνθήκες… με επιτυχία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου και πρόσθεσε: «Σίγουρα όταν φεύγεις για ταξίδι και δεν πας στο προορισμό σου υπάρχει εκνευρισμός… σίγουρα υπάρχει μια κούραση αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλοι είναι ασφαλείς και αποβιβαστηκαν με ασφάλεια κανονικά στη προβλήτα».

Τέσσερις ώρες προσπαθούσαν να κόψουν την αλυσίδα

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησαν οι προσπάθειες του συνεργείου για το κόψιμο της αλυσίδας και κατ’ επέκταση της απελευθέρωσης του πλοίου, με αποτέλεσμα οι 734 επιβάτες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο «Fast Ferries Andros» για 18 ολόκληρες ώρες!

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο μετεπιβίβασης των επιβατών και μεταφορά τους στη στεριά.

Νωρίτερα, στους επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν τρόφιμα και φάρμακα, ενώ το απόγευμα τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Λαυρίου αντί της Ραφήνας για λόγους ασφαλείας.

Το χρονικό της ταλαιπωρίας

Το «Fast Ferries Andros» έφυγε από το λιμάνι της Ραφήνας το πρωί του Σαββάτου στις 07:30 π.μ. με προορισμό την Άνδρο, την Τήνο, την Μύκονο και την Πάρο ωστόσο η άγκυρα του έμπλεξε με τις άγκυρες δύο ακόμη οχηματαγωγών πλοίων (Super Ferry και Αικατερίνη Π.) κατά την διαδικασία απόπλου.

Στο «Fast Ferries Andros» προκλήθηκε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα οι 734 επιβάτες  να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για σχεδόν μία ημέρα καθώς περίμεναν να ρυμουλκηθεί από δύο ρυμουλκά στο λιμάνι της Ραφήνας.

Κατά την διαδικασία απεμπλοκής των αγκυρών το πλοίο Αικατερίνη Π με 391 επιβάτες απώλεσε τη μια από τις δύο άγκυρες και πλέει αυτοδύναμα στο λιμάνι του Λαυρίου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Πρωινές ώρες σήμερα, κατά την διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 11124 από τον λιμένα Ραφήνας, το εν λόγω πλοίο παρέσυρε την καδένα του εν όρμω Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10688, με αποτέλεσμα την μετατόπισή του προς το παρακείμενα αγκυροβολημένο Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ» Ν.Α. 620. Επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή (ΒΒΑ 7-8 BF).

Στη συνέχεια, προς αποφυγή σύγκρουσης, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ» διενήργησε αναγκαστικό απόπλου, έχοντας επιβιβάσει 481 επιβάτες, 55 άτομα πλήρωμα, 69 ΙΧΕ, 2 Φ/Γ, 1 Λεωφορείο και 7 Δίκυκλα, ενώ απεμπλάκη με ασφάλεια αφήνοντας την αριστερή άγκυρα και την καδένα του, με σκοπό την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Προκειμένου να αποφευχθεί τραυματισμός ατόμων και για την ασφάλεια του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» πραγματοποιήθηκαν χειρισμοί απόπλου του, μαζί με την κίνηση του «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ». Από τις παραπάνω κινήσεις κόπηκαν διαδοχικά οι κάβοι πρόσδεσης των ανωτέρω πλοίων χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή υλικές ζημιές. Κατά την διάρκεια των προαναφερόμενων χειρισμών, η αριστερή καδένα του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» τυλίχτηκε στην δεξιά προπέλα του «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ».

Επιπλέον, επιχειρήθηκε από τους Πλοιάρχους των εν λόγω πλοίων απεμπλοκή τους, κατά την διάρκεια της οποίας, ακολούθησε επακούμβηση της πλώρης του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» με την πρύμνη του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΟΣ» χωρίς να υπάρξει ρήγμα κατά δήλωση Πλοιάρχων των πλοίων. Εν συνεχεία το «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π», απέπλευσε προς λιμένα Λαυρίου, με 391 επιβάτες, 41 ΙΧΕ, 3 Φ/Γ, 2 Λεωφορεία και 3 Δίκυκλα όπου κατέπλευσε ασφαλώς και αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματά τους, ώστε στη συνέχεια να επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, για διαπίστωση τυχόν βλάβης. Οι επιβάτες του, πρόκειται να προωθηθούν στον λιμένα Ραφήνας, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» παραμένει αγκυροβολημένο πλησίον του λιμένα Ραφήνας, δεμένο ασφαλώς επί ρυμουλκού, αναμένοντας την άφιξη δύο ακόμα (02) ρυμουλκών, με σκοπό την ασφαλή πρόσδεση και κατάπλου του στον λιμένα Ραφήνας (730 επιβάτες, 48 άτομα πλήρωμα, 66 ΙΧΕ, 13 Φ/Γ, 6 Λεωφορεία και 8 Δίκυκλα).

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρηση ρυμούλκησης στη Ραφήνα – Μεταφέρουν τρόφιμα και φάρμακα στους επιβάτες

Ταλαιπωρία δίχως τέλος στη Ραφήνα – Εκατοντάδες επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι!

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες στην Ραφήνα – Παραμένουν στα πλοία που μπλέχτηκαν οι άγκυρές τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This