Καμπανάκι Μαγιορκίνη για Θεσσαλία: «Τα λιμνάζοντα νερά είναι δυνητικά μολυσματικά»

Must Read

Yγειονομική «βόμβα» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ο κόσμος που βρίσκεται εκεί πρέπει να κάνει υπομονή, γιατί τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Τα λιμνάζοντα νερά είναι δυνητικά μολυσματικά και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται», τόνισε, διευκρινίζοντας πως, «δεν γνωρίζουμε αν τα νερά αυτά έχουν έρθει σε επαφή με λύματα ή με χημικά».

Όπως εκτίμησε ο καθηγητής, «θα πολλαπλασιαστούν τα κουνούπια και λογικά θα δούμε αύξηση στον ιό του Δυτικού Νείλου και κάποιοι ηλικιωμένοι μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία». Επίσης, εφιστά την προσοχή «στα παιδιά, να μην παίζουν στα νερά».

Για τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στα πλημμυρισμένα σπίτια, είπε πως, «υπάρχουν οδηγίες για το πώς θα χειριστούν οι άνθρωποι τα νερά αυτά, θα πρέπει να γίνει απολύμανση αλλιώς να πεταχτούν» και εξήγησε ότι, ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί από το νερό αν το βάλει στο στόμα του ή αν ακουμπήσει σε ανοιχτή πληγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This