Η ελληνική Δικαιοσύνη κάνει πως δεν βλέπει τη βιβλική καταστροφή

Η εισαγγελέας τους Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε καμία ενέργεια, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα

Must Read

Πρωτοφανής στα χρονικά είναι η απραξία της ελληνικής Δικαιοσύνης, και ειδικά της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη καμία παραγγελία ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες που οδήγησαν στην απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών και στην ολοκληρωτική καταστροφή της Θεσσαλίας από το πέρασμα της καταιγίδας «Daniel».

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Αρμοδιότητα, καταρχάς, για την παραγγελία έρευνας έχει η τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με βάση όμως τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, δικαίωμα να απευθύνουν παραγγελίες έχει τόσο ο εισαγγελέας Εφετών όσο και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο τελευταίος μάλιστα έχει δικαίωμα να δίνει «παραγγελίες, γενικές οδηγίες και συστάσεις σχετικές με την άσκηση των καθηκόντων τους» σε όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας.

Με βάση, δε, τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο εισαγγελέας τους Αρείου Πάγου -στην παρούσα συγκυρία, η Γεωργία Αδειλίνηέχει το δικαίωμα να διενεργεί προκαταρκτική εξέταση «σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης», όπως προφανέστατα είναι και η φονική πλημμύρα στη Θεσσαλία. Η κυρία Αδειλίνη, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο Ιούλιο, δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε καμία ενέργεια, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, καθώς αφήνει αδικαίωτους τους νεκρούς που μετρά η χώρα μας, αλλά και όσους είδαν μέσα σε μερικές ώρες να καταστρέφεται ολοσχερώς η ζωή τους από την απώλεια της περιουσίας τους.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως, μετά την επίσης φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας την επόμενη κιόλας ημέρα, ενώ το ίδιο είχε πράξει και μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι. Στο τιμόνι του Υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν τότε ο Σταύρος Κοντονής αλλά και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια κατηγορήθηκε για δήθεν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, ενώ η Δικαιοσύνη επιτελούσε το χρέος της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This