Η κοινότητα και η γη έσωσαν τους ανθρώπους

H έμπρακτη επίδειξη της αλληλεγγύης και η αυτοθυσία των πολιτών βοήθησαν αποφασιστικά στο να γλιτώσουν εκατοντάδες κάτοικοι των πληγέντων περιοχών

Must Read

Είναι πολλές οι συμφορές που χτυπούν την πατρίδα μας το τελευταίο διάστημα και η κρατική μηχανή, έτσι όπως έχει διαλυθεί λόγω της αδαημοσύνης και της ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λίγα έχει πράξει για να σώσει ανθρώπους τις ώρες της μεγάλης ανάγκης. Η κυβέρνηση λέει πολλά, αλλά η Ιστορία αποδεικνύει πως όλα τα σκέφτεται με χαρακτηριστική καθυστέρηση για να πράξει κάποτε λίγα εξ αυτών.

Εκείνοι που έκαναν τα δέοντα και αποδείχθηκαν σωτήρες όσων κινδύνευσαν να πνιγούν μέσα στα σπίτια τους ήταν οι γείτονές τους, τα μέλη της κοινότητας. Τις πρώτες ώρες της νεροποντής στη Θεσσαλία, οι ιδιωτικές συνεννοήσεις των συγχωριανών μέσω κινητών τηλεφώνων, αλλά και στόμα με στόμα, φάνηκαν πολύ πιο χρήσιμες και ουσιαστικές από τις θεατρινίστικες συσκέψεις των κυβερνητικών στελεχών με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που γίνονται εκ των υστέρων και δεν καταλήγουν σε οτιδήποτε άλλο πέρα από χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Η αίσθηση της κοινότητας, η έμπρακτη επίδειξη της αλληλεγγύης, η γνώση του περιβάλλοντος χώρου και η αυτοθυσία των πολιτών είναι τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά και σε αυτή την περίπτωση. Ετσι γλίτωσε η Ελλάδα από απώλειες εκατοντάδων ανθρώπων. Οι δεσμοί που αναπτύσσονται στις κοινότητες της περιφέρειας και η καθημερινή τριβή με τον γείτονα, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας αποτελούν εγγύηση αντοχής για το σύνολο της κοινωνίας.

Επιπλέον, σωτήρια αποδείχθηκε η χρήση των τρακτέρ. Αυτά τα οχήματα έχουν μεγάλες ρόδες, υπερυψωμένες καμπίνες των χειριστών και μπορούν να κινηθούν -με ρίσκο, βέβαια- σε πλημμυρισμένες περιοχές. Οι δουλευτές της γης δεν δίστασαν να θέσουν σε κίνδυνο αυτά τα μεγάλης αξίας οχήματά τους, τα εργαλεία της δουλειάς τους, για να μεταφέρουν πλημμυροπαθείς στις καρότσες τους.

Ο Θεός έβαλε το χέρι του και αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά χρήζουν μνείας και οι άνθρωποι, που έκαναν τα πάντα για να σώσουν τους πλημμυροπαθείς και δεν δίστασαν να κινδυνεύσουν οι ίδιοι για να σώσουν και τον συνάνθρωπό τους, αλλά και ζώα που ήταν έτοιμα να χαθούν. Η αίσθηση της κοινότητας και η σύνδεση με τη γη είναι οι ασπίδες του λαού μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This