Νέο παιχνίδι εντυπώσεων από Σκρέκα: Πλαφόν για τα «μάτια του κόσμου» στο εμφιαλωμένο νερό!

Όσο το πληρώνει και η υπόλοιπη Ελλάδα, θα το πληρώνουν και οι πλημμυροπαθείς!

Must Read

Αφού άφησαν τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel να πέσουν θύματα της αισχροκέρδειας, ορισμένων επιτηδείων, αποφάσισαν οι κυβερνώντες να προχωρήσουν και να ανακοινώσουν πλαφόν για το εμφιαλωμένο νερό στην κατεστραμμένη Θεσσαλία. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι πως δεν σκέφτηκαν να βάλουν πλαφόν κάτω από τις τιμές της αγοράς…

Απίστευτο αλλά το έκανε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη!

Αυτό τι σημαίνει; Ότι οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας θα πληρώνουν το εμφιαλωμένο νερό όσο και οι κάτοικοι της υπόλοιπης χώρας! Το αποτέλεσμα είναι ότι το πλαφόν ορίζει τις τιμές της αγοράς που ισχύουν ήδη για το εμφιαλωμένο νερό ενώ αν ανατρέξει κανείς στα e-shop των σούπερ μάρκετ θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν λόγω προσφορών τιμές αγοράς μικρότερες από το πλαφόν που επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης!

Συγκεκριμένα τον καθορισμό ανώτατης τιμής πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στη Θεσσαλία, με στόχο -υποτίθεται- την προστασία του καταναλωτικού κοινού από κρούσματα αθέμιτης κερδοφορίας, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας ΣκρέκαςΣε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο που ισούται με τουλάχιστον το  τετραπλάσιο του οφέλους, το οποίο προκύπτει από την διαφορά της τιμής πώλησης με την ανώτατη τιμή πώλησης επί του συνόλου των αποθεμάτων νερού, πωληθέντων και μη, της επιχείρησης. Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 5.000 ευρώ και μεγαλύτερο του 1.000.000 ευρώ. 

Αρμόδιες αρχές για την διαπίστωση παραβάσεων, είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν καταγγελίας, είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα πρόστιμα επιβάλλονται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης εάν ο έλεγχος διενεργείται από όργανα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ή από όργανα της Διυπηρεσιακής Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας εάν ο έλεγχος διενεργείται από όργανα των υπηρεσιών ελέγχου της Περιφέρειας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This