Επείγουσα έκκληση για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας

Τα πάντα είναι καλυμμένα με νερό και λάσπη

Must Read

Σε λίμνη έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος. Αποκαρδιωτικές εικόνες από τη γύρω περιοχή. Στο 1,5 μέτρο η στάθμη των υδάτων!

 

Σχεδόν το σύνολο των χωριών του κάμπου της Καρδίτσας βρίσκεται κάτω από το νερό. Κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανυπολόγιστες ζημιές από την επέλαση του νερού, ενώ οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση. Συγκλονιστικό είναι το κύμα αλληλεγγύης. Εκτός από την έκκληση για νερό, φάρμακα και φαγητό, οι ομάδες που βοηθούν τους πλημμυροπαθείς ζητούν άμεσα και αντικουνουπικά, ορούς, γάζες, αυτοκόλλητα και επιδέσμους. Αφορούν κυρίως σε ασθενείς στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

 

 

Θαμμένα στο νερό και τη λάσπη βρίσκονται αρκετά χωριά των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας από την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, με τις δημοτικές αρχές να ζητούν άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας, να ανοίξουν δρόμοι, να αποκατασταθούν οδικές συνδέσεις και οι κάτοικοι όπου είναι εφικτό να μπορέσουν να επιστρέψουν στις κατοικίες τους. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Νέο παιχνίδι εντυπώσεων από Σκρέκα: Πλαφόν για τα «μάτια του κόσμου» στο εμφιαλωμένο νερό!

Κυβερνητικό αλαλούμ για το άνοιγμα των σχολείων στη Θεσσαλία!  

«Χρυσάφι» θα πωλούνται δεκάδες προϊόντα – Νέες ανατιμήσεις και ελλείψεις τροφίμων από την κακοκαιρία Daniel 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This