Δήμαρχος Κιλελέρ: «Εάν ανέβει άλλα 60 εκατοστά η στάθμη στην λίμνη Κάρλα, θα πνιγούν χωριά»

Νέος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες για πλημμύρες στην Θεσσαλία

Must Read

Δραματική είναι η προειδοποίηση του δημάρχου Κιλελέρ, Θανάση Νασιακόπουλου, καθώς όπως ανέφερε την Τετάρτη, «εάν η στάθμη στην λίμνη Κάρλα ανέβει άλλα 60 εκατοστά, τότε θα πνιγούν τα παρακείμενα χωριά».

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο onlarissa.gr, ο κ. Νασιακόπουλος επεσήμανε πως εάν ανέβει άλλα 60 εκατοστά η στάθμη της Κάρλας, θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει πρώτα το χωριό Σωτήριο. Ωστόσο, διευκρίνισε πως πέραν των αρχικών πλημμυρικών φαινομένων, αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κανένα χωριό πλημμυρισμένο στον Δήμο Κιλελέρ.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Νασιακόπουλος ανέφερε: «Ως Δήμος Κιλελέρ, σήμερα (13/09), καταθέσαμε και επίσημα αίτημα να δοθεί λύσει από εξιδεικευμένους ανθρώπους γιατί αυτό που μπορούσε να κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το έκανε. Από εδώ και πέρα, δεν έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ο δήμαρχος Κιλελέρ εκτίμησε, επίσης, πως από τις πλημμύρες έχουν καταστραφεί, μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή, περισσότερα από 350.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Ανεβαίνει η στάθμη του νερού στην λίμνη Κάρλα – Απειλεί χωριά

Νέος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες για πλημμύρες στην Θεσσαλία, καθώς φαίνεται πως ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στην λίμνη Κάρλα.

Έτσι, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  1. Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από την συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.
  2. Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από την συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.

Η λίμνη Κάρλα βρίσκεται στα 300-350 μέτρα από τα σπίτια του Στεφανοβικείου. Μάλιστα, υπάρχουν χωριά που έχουν λάβει προειδοποίηση για πιθανή εκκένωση, και συγκεκριμένα το Σωτήριο, η Νίκη και το Αχίλλειο.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθεί απόφαση, καθώς ήδη η λίμνη έχει «φουσκώσει».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This