Ο Άκης Τεμπερίδης, η Βούλα Νέτου και η 11χρονη κόρη τους είναι πολίτες του κόσμου

Ενα ταξίδι σε τέσσερις τροχούς από το 2019 έως σήμερα!

Must Read

Δύο ήπειροι, 32 χώρες και 74.000 χιλιόμετρα συνθέτουν μέχρι στιγμής το σκηνικό των ταξιδιών που έχει κάνει μέσα σε τέσσερα χρόνια ένα ζευγάρι, το οποίο μάλιστα πήρε την απόφαση να συνεχίσει τον γύρο του κόσμου, αυτήν τη φορά με την κόρη του!

Ο δημοσιογράφος Ακης Τεμπερίδης, η δασκάλα χορού και χορογράφος Βούλα Νέτου, ένα όχημα, και τούτη τη φορά μαζί τους η έφηβη Αναστασία μόλις γιόρτασαν τα τέσσερα χρόνια από την έναρξη της μεγάλης τους διαδρομής.

Μαμά και κόρη στον Παναμά

«Είναι διαδρομή, ούτε περιπέτεια, ούτε “αγώνας”. Ενα ταξίδι πάνω σε τέσσερις τροχούς πάνω σε έναν πλανήτη που τόσο άλλαξε κι αλλάζει από το 2019 έως σήμερα, μια εξερεύνηση με έναν ταπεινό προϋπολογισμό, με εργασία και διαρκείς μάχες με τις δυσκολίες. Αυτό το δεύτερο World Offroad είναι κάτι εντελώς διαφορετικό» σχολίασε ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος οργάνωσης και των δύο αποστολών Ακης Τεμπερίδης από τη νότια Αμερική όπου βρίσκεται η οικογένεια αυτή τη στιγμή, και συνέχισε:

Πόλη Tikal, Πετέν, Γουατεμάλα

«Τα νούμερά μας είναι 1.461 ημέρες, 74.000 χιλιόμετρα σε 32 χώρες, σε Ευρώπη και Αμερική. Αυτά είναι τα στατιστικά μας από τότε που ξεκινήσαμε, στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με το τετρακίνητο αυτοκινούμενό μας. Αν συγκρίνουμε αυτό μας το ταξίδι με τον πρώτο μας γύρο του κόσμου, που κάναμε από το 2007 έως το 2010, τα χιλιόμετρα είναι πολύ λιγότερα, όπως και οι χώρες. Οι εμπειρίες, από την άλλη, που έχουμε αποκομίσει είναι ακόμη πιο δυνατές, καθώς όλα αυτά τα χρόνια νιώθαμε συχνά ότι ζούμε σε κάθε χώρα, παρά ότι είμαστε περαστικοί. Και αυτή τη φορά το κάνουμε σαν οικογένεια, όχι απλώς σαν ζευγάρι».

Οπως περιέγραψε ο κ. Τεμπερίδης, αγόρασαν σε χαμηλή τιμή ένα πρώην στρατιωτικών προδιαγραφών όχημα, το «έχτισαν» με τα χέρια τους και μοιράζονται με βίντεο και live συνεντεύξεις τους όσα ζουν.

Πόλη Κανκούν, Μεξικό

Στους -24 βαθμούς.

«Στο ξεκίνημα η πανδημία μάς γύρισε πίσω από τα βάθη της Ανατολίας. Η Ελλάδα ήταν ήδη σε lockdown. Μετά την καραντίνα βάλαμε πλώρη για το βόρειο Ακρωτήρι, το πιο μακρινό και πιο εξωτικό σημείο στο οποίο μπορούσαμε να φτάσουμε στα τέλη του 2020, όταν η Ευρώπη έμπαινε σε δεύτερο lockdown» υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας πως τελικά βίωσαν έναν χειμώνα στη Σκανδιναβία, χωρίς να βλέπουν τον ήλιο να ανατέλλει και με θερμοκρασία που έπεφτε στους -24 βαθμούς.

Από την πλευρά της, η 11χρονη Αναστασία υποστήριξε πως από τον Σεπτέμβριο του 2024 θέλει να έχει η οικογένειά της ένα σπίτι και να πάει γυμνάσιο σε κανονικό σχολείο. «Το είχαμε ξεκαθαρίσει αυτό από την αρχή ότι το ταξίδι θα κρατήσει όσο το δημοτικό της μικρής. Και τώρα που έφτασε στα έντεκα καταλαβαίνουμε πόσο χρειάζεται ένα σπίτι, μια τάξη και σταθερές φιλίες» πρόσθεσε η μητέρα της.

Νησια Γκαλαπαγκος

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν πλάνα για το μέλλον, ο κ. Τεμπερίδης απαντά: «Αυτό είναι μόνο ένα κεφάλαιο που κλείνει. Ωστόσο το “The World Offroad” δεν είναι μόνο τρεις άνθρωποι, αλλά μία ολόκληρη κοινότητα ρομαντικών που τώρα το ακολουθούν νοερά και με συνέπεια. Κι εμείς τους χρωστάμε την ευκαιρία να το ζήσουν, έστω για λίγο, από μέσα. Ετσι, το ’24 μπορεί εμείς να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, στην Ιταλία ή ίσως κάπου στην Αφρική, όμως το “The World Offroad” θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστεί με άλλη μορφή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This