Λιβύη: Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί από την ελληνική αποστολή – Συγκεχυμένες οι πληροφορίες γύρω από το τροχαίο

Οι πρώτες αναφορές από τις ελληνικές Αρχές έκαναν λόγο για ελαφρά τραυματίες...

Must Read

Μια ακόμη αναπάντεχη τραγωδία συγκλονίζει το πανελλήνιο τις τελευταίες ώρες, καθώς στο σφοδρό τροχαίο δυστύχημα όπου ενεπλάκη η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρία μέλη της.

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρει στην επικαιροποιημένη ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ. Πιθανότατα οι αγνοούμενοι να αφορούν σε θύματα του τροχαίου που ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ίσως είναι δύσκολο να αναγνωριστούν επί του παρόντος.

 

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, τουλάχιστον τρία εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους στο σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα
Θυμίζουμε πως στις αρχικές ανακοινώσεις τους, τόσο το ΓΕΕΘΑ, όσο και τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών έκαναν λόγο για ελαφρά τραυματίες από ελληνικής πλευράς, για να έρθουν κατόπιν τα διεθνή ΜΜΕ να τους διαψεύσουν, δημοσιεύοντας σοκαριστικά πλάνα από το τραγικό δυστύχημα και αναπαράγοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης, Othman Abduljaleel, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τέσσερις Έλληνες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και ακόμη επτά είναι σοβαρά τραυματισμένοι, ως αποτέλεσμα του θανατηφόρου τροχαίου.

«Δεκαπέντε μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε συγκεκριμένα ο Λίβυος υπουργός σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται και δύο Λίβυοι.
Σημειώνεται πως, ακολουθώντας τα τραγικά νέα, από το ΓΕΕΘΑ δόθηκε άμεσα εντολή σε ένα C-130 να απογειωθεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα με προορισμό τη Λιβύη, με το ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος να προσγειώνεται στη βορειοαφρικανική χώρα στις 22:48 το βράδυ της Κυριακής, με σκοπό να φέρει τα θύματα του τροχαίου πίσω στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This