Τραγική ειρωνεία: Ο 27χρονος υπαξιωματικός που σκοτώθηκε στη Λιβύη είχε καταγωγή από την Καρδίτσα

Οι αρχές της ανατολικής Λιβύης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατηγού Χάφταρ, είχαν εγγυηθεί την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής

Must Read

Ο Γιώργος Βούλγαρης, υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, είναι ο ένας από τους τρεις στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής που είχε ταξιδέψει αεροπορικώς στη Λιβύη, για να βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς στην περιοχή της Ντέρνα, η οποία χτυπήθηκε αλύπητα από την κακοκαιρία «Daniel».

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο αδικοχαμένος 27χρονος είχε καταγωγή από την Καρδίτσα, μία από τις περιοχές της Θεσσαλίας που επίσης χτυπήθηκαν αλύπητα από τον «Daniel». Μάλιστα, απο το χωριό του, το Μουζάκι, καταγόταν και η 43χρονη φαρμακοποιός Ευδοκία Πλακιά, η οποία είχε χάσει τη ζωή της στις πλημμύρες του «Ιανού», όταν το όχημά της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ο αδικοχαμένος Γιώργος Βούλγαρης

Ο νεαρός αλεξιπτωτιστής, ο οποίος σύμφωνα με τον πατέρα του είχε οκτώ χρόνια στον στρατό και είχε πάει σε κράτη όπως η Αίγυπτος και η Ουκρανία, βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες μετά το μοιραίο τροχαίο, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες Ελλήνων επιζώντων, ο ίδιος, μαζί με τις αξιωματικούς Γλυκερία Μεμεκίδου και Ευαγγελία Ανδρεαδάκη και τα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης, Άντζελα και Φίλιπ, βρίσκονταν στα μπροστινά καθίσματα, με αποτέλεσμα οι πέντε τους να απανθρακωθούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο οδηγός του λεωφορείου και ο Συνταγματάρχης, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, εκτινάχθηκαν από το παρμπρίζ και τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων έσπασαν τα τζάμια και κατάφεραν να βγουν προτού ξεσπάσει η φωτιά στο όχημα, απεγκλωβίζοντας στη συνέχεια τους τραυματίες, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του ALPHA.

Οι τελευταίες στιγμές πριν από το τραγικό δυστύχημα

Φωτογραφίες από την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη είχε αναρτήσει στο προφίλ του στο «X» ο τοπικός ιστότοπος The Libya Update, λίγες ώρες πριν από την τραγωδία, στις οποίες εμφανίζονται μέλη της αποστολής να ενημερώνονται στην πίστα του αεροδρομίου προτού επιβιβαστούν στο μοιραίο λεωφορείο.

«Μονάδες του ελληνικού στρατού φτάνουν στη Λιβύη, για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που σάρωσαν περιοχές της ανατολικής περιοχής της χώρας», έγραφε ο ιστότοπος, ο οποίος, λίγο αργότερα, ήταν και ο εκείνος που δημοσίευσε το βίντεο όπου το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής τυλιγμένο στις φλόγες, μετά από τη σφοδρή πλαγιομετωπική του σύγκρουση με το τζιπ.

Από τους 13 συνολικά τραυματίες της ελληνικής αποστολής, οι 10 έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και οι υπόλοιποι τρεις στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σύμφωνα με  σχετικές πληροφορίες, ένας από τους νοσηλευόμενους στο 401, είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση.

Ο Χάφταρ είχε εγγυηθεί την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής

Πολλαπλά ερωτήματα, την ίδια ώρα, γεννούν οι συνθήκες του δυστυχήματος στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι τρεις Έλληνες στρατιωτικοί και οι δύο διερμηνείς, ένα εκ των οποίων αφορά το καθεστώς ασφαλείας που είχε η ελληνική αποστολή στην εμπόλεμη χώρα της βόρειας Αφρικής

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν το OPEN και ο ANT1, οι αρχές της ανατολικής Λιβύης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατηγού Χαλιφά Χάφταρ, είχαν εγγυηθεί την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής. Δύο στρατιωτικά οχήματα με ένοπλους συνόδευαν το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής και το φορτηγό που με τους τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στην διαδρομή από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης προς το σημείο όπου θα παραδιδόταν η ανθρωπιστική βοήθεια, μπροστά ήταν το ένα στρατιωτικό όχημα με ένοπλους Λίβυους, ακολουθούσε το λεωφορείο, τρίτο στο κομβόι ήταν το φορτηγό με την ανθρωπιστική βοήθεια και τελευταίο πήγαινε το δεύτερο στρατιωτικό όχημα, επίσης με ένοπλους Λίβυους που παρείχε ο στρατηγός Χάφταρ για την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής.

Στην πορεία από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης προς την -ισοπεδωμένη από τις φονικές πλημμύρες πόλη- Ντέρνα, η αποστολή πέρασε από έναν χωματόδρομο, καθώς οι περισσότερες κύριες οδοί είναι κατεστραμμένες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν τη Λιβύη.

Ενώ πλησίαζαν σε μια δεξιά στροφή από απέναντι ερχόταν το τζιπ με την πενταμελή οικογένεια των Λίβυων. Ξαφνικά, ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο και χτύπησε το λεωφορείο πλαγιομετωπικά. Κατά τη σφοδρή σύγκρουση, ο Λίβυος οδηγός του λεωφορείου και ένα στέλεχος της ΕΤΑ εκτινάχθηκαν έξω από το όχημα, ενώ, αμέσως μετά, το «πειραγμένο» ντεπόζιτο του τζιπ εξερράγη. Οι τρεις στρατιωτικοί και οι δύο διερμηνείς που καθόντουσαν στην αριστερή πλευρά του λεωφορείου, έχοντας τραυματιστεί από τη σύγκρουση, δυστυχώς δεν πρόλαβαν να βγουν, με αποτέλεσμα να βρουν φριχτό θάνατο στη φωτιά που ξέσπασε στο λεωφορείο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This