Ποινική δίωξη στους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στον Πόρο – Παραμένουν υπό κράτηση

Τα αντικείμενα που βρέθηκαν πιστοποιούν ότι μόνο για «τουρισμό» δεν ήρθαν στην χώρα μας

Must Read

Δίωξη άσκησε ο ανακριτής στους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν για κατασκοπεία εις βάρος της χώρας μας στον Πόρο.

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν για ανάκριση, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ενώ η κράτησή τους θα παραταθεί.

Οι δύο Τούρκοι, 58 και 48 ετών, ισχυρίζονται ότι ήρθαν στην χώρα μας για «τουρισμό» και σήμερα το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια στον Πειραιά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν κάμερες, ένας φορητός σκληρός δίσκος και βεβαίως το επίμαχο drone που όντως έχει καταγράψει ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο βιντεοσκοπήθηκε η ναυτική βάση του Πόρου. Όλα τα ψηφιακά πειστήρια έχουν κατασχεθεί και έχουν δοθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για λεπτομερή ανάλυση και καταγραφή.

«Ήρθαμε για τουρισμό» λένε οι Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στον Πόρο

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι δύο Τούρκοι πράγματι δρούσαν ως κατάσκοποι, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό σε μια περίοδο μάλιστα αποκλιμάκωσης της έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και εν όψει της κρίσιμης συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Νέα Υόρκη.

Στην κατοχή τους, επίσης, βρέθηκαν αντικείμενα που πιστοποιούν ότι μόνο για «τουρισμό» δεν ήρθαν στην χώρα μας, όπως επιμένουν να ισχυρίζονται.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν τρεις ψηφιακές κάμερες καλής ανάλυσης, και ακόμη μια μικροσκοπικού μεγέθους, η οποία προφανώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπευτικούς λόγους. Επίσης, εντοπίστηκαν και δύο σκληροί δίσκοι, στους οποίους θα αποθήκευαν το ψηφιακό υλικό που θα τραβούσαν, πιθανότατα από «σημεία ενδιαφέροντος» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το γεγονός ότι αμφότεροι είχαν στην κατοχή τους διακριτικά και αυτοκόλλητα των «Γκρίζων Λύκων», της εθνικιστικής οργάνωσης της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This