Πρόβλημα στην Σαντορίνη με… το σταφύλι και το κρασί!

Must Read

Η Σαντορίνη δεν φημίζεται για την ομορφιά της μόνο ως ταξιδιωτικός προορισμός, αλλά φυσικά και για την παραγωγή σε ελληνικά προϊόντα. Φυσικά η φάβα έχει την τιμητική της, όπως βέβαια αντίστοιχα το σταφύλι και το ξακουστό κρασί!

Ωστόσο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού, η πολλή και παρατεταμένη ζέστη, οι βοριάδες και οι νεροποντές δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων. Η φετινή παραγωγή σε σταφύλι κυμάνθηκε πολύ χαμηλά και ανήλθε στο 30% του ετήσιου μέσου όρου στο νησί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, Μάρκος Καφούρος, επεσήμανε: «Τα αποτελέσματα του φετινού τρύγου καταδεικνύουν ότι τα κρασιά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Σαντορίνη θα εξακολουθήσουν να γίνονται όλο και πιο σπάνια. Για εμάς, τα κρασιά της Σαντορίνης αποτελούν ένα μικρό θαύμα – τον πολύτιμο καρπό αρχαίων αμπελώνων, οι οποίοι επιβιώνουν σε αφιλόξενες συνθήκες και εκμεταλλεύονται κάθε δώρο του ηφαιστειακού τους οικοσυστήματος».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει πάντως ο οινολόγος Νίκος Βαρβαρίγος: «Τα σταφύλια που (πρόλαβαν και) τρυγήθηκαν πρόκειται τουλάχιστον να δώσουν κρασιά με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This