Προσωπικός βοηθός για ΑμεΑ: Συνολικά 1.250 ωφελούμενοι από την δεύτερη φάση

Must Read

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τους 1.250 ωφελούμενους του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ» και ως εκ τούτου η διαδικασία αξιολόγησης από διεπιστημονική επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο. Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε άτομα ηλικίας 16 έως 65 ετών, με ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%.

Πιο αναλυτικά, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της β΄ φάσης του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία», για κάθε περιφέρεια της χώρας, πλην της Αττικής. Όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση της β΄ φάσης, ωφελήθηκαν 1.250 άτομα (αντί για 1.000 όπως προβλεπόταν).

Η επιλογή των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε με τη διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης βάσει αλγορίθμου, εξασφαλίζοντας την ανωνυμία των αιτήσεων. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος που κληρώθηκαν ενημερώθηκαν για την κλήρωση τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στην συνέχεια έπεται η διαδικασία αξιολόγησης των ωφελούμενων, κατόπιν επικοινωνίας της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -NextGenerationEU- , συνολικού ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ.

«Επιδιώκουμε ισότιμη συμμετοχή κάθε πολίτη»

«Μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε την εφαρμογή του προγράμματος ”Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία” και 1.250 συμπολίτες μας τώρα και στην υπόλοιπη χώρα, θα έχουν τον δικό τους προσωπικό βοηθό, στηρίζοντας έτσι όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των επιπτώσεων της πολυετούς κρίσης. Αυτό όμως δεν μας πτοεί από το να επιδιώκουμε την ισότιμη συμμετοχή κάθε πολίτη, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω, ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν τον πλήρη έλεγχο των αποφάσεων για τη ζωή τους με στόχο την ανεξάρτητη διαβίωση στην κοινότητα», αναφέρει η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Πρόδρομος Πύρρος, δήλωσε: «Το πιλοτικό πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού έχει μεγάλη βαρύτητα για χιλιάδες συμπολίτες μας με αναπηρία και τις οικογένειες τους. Έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται σταδιακά, με στόχο να αντιμετωπίσουμε διαρκείς προκλήσεις, να ενισχύσουμε την αυτονομία τους, τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας και να συμβάλλουμε στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους σε κάθε επίπεδο. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This