Τα σωματεία της Ομογένειας στο πλευρό των πληγέντων της Θεσσαλίας – Δείτε την ανακοίνωση

Must Read

Κοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν η Ελληνική Κοινότητα Solingen και η Ακαδημία Αξιών, σχετικά με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία και τους χιλιάδες πολίτες που έχασαν από την μία στιγμή στην άλλη το βιός τους.

«Οι καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία που βρήκαν την Ελλάδα, λίγες μέρες μετά τις πολυήμερες και, επίσης, καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, μας αφήνει άφωνους. Οι εικόνες που αντικρίζουμε δείχνουν το μέγεθος της βιβλικής αυτής καταστροφής. Νιώθουμε, ανησυχούμε και συμπάσχουμε με τους παθόντες και τους συγγενείς μας στην περιοχή», αναφέρουν και προσθέτουν:

«Πολλοί από εμάς καταγόμαστε από την Θεσσαλία, έχουμε εκεί συγγενείς και φίλους, που είναι παθόντες και χάσαν, ότι είχαν. Στην πόλη μας στο Solingen ζήσαμε πριν δύο χρόνια την καταστροφή της πλημμύρας και γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτή η καταστροφή. Μετά τον απεγκλωβισμό, την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαμονής και την παροχή άμεσης βοήθειας, έρχεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων μακράς διάρκειας, αφού θα χρειαστεί μεγάλο βάθος χρόνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών. Οι σκέψεις μας είναι κοντά στους παθόντες, στους εμπλεκόμενους στην οργάνωση της παροχής βοήθειας και κοντά σε όλους τους εθελοντές και εθελόντριες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Όπως εξηγούν τα δύο σωματεία της Ομογένειας, η βοήθεια όλων μας είναι αναγκαία. «Όποιος επιθυμεί, μπορεί με ένα έμβασμα στους παρακάτω λογαριασμούς να βοηθήσει ή να παραδώσει για τον σκοπό αυτό την δωρεά του στους υπεύθυνους.

Λογαριασμοί τράπεζας:

AXION-Akademie der Werte

„Flutkatastrophe Thessalien“

Stadt-Sparkasse Solingen

IBAN: DE76 3425 0000 0001 57 40 37

BIC: SOLSDE 33XXX

Doctors of the World-Greece

„Überschwemmung Thessalien“

National Bank of Greece

IBAN: GR27 0110 1410 0000 1412 9611

217 / SWIFT: ETHNGRA

Υπεύθυνες είναι η Ιωάννα Ζαχαράκη, Iδρύτρια της Ακαδημίας Αξιών και η Ιωάννα Κουμουλίδου, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Solingen.

“Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε αυτή την περιοχή και ιδιαιτέρως να υποστηρίξουμε οικογένειες με παιδιά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στη διαδικασία ανασυγκρότησης.

Συνεργαζόμαστε στην Ελλάδα με την „Ακαδημία Helphellas“, (Helphellas.org), η οποία προωθεί τον εθελοντισμό, παρέχει άμεση βοήθεια, στηρίζει και επιμορφώνει εθελοντές και εθελόντριες, καθώς με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών, με τους “Γιατρούς του Κόσμου“ και με τοπικούς φορείς», καταλήγουν τα δύο σωματεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This