«Θερίζει» η γαστρεντερίτιδα στη Λάρισα και 1.348 άτομα στα επείγοντα!

Κρούσματα λεπτοσπείρωσης και σε αδέσποτους σκύλους

Must Read

Κινδυνεύει η δημόσια υγεία στις πληγείσες περιοχές, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, αναπνευστικών λοιμώξεων, αλλά και κορωνοϊού.

Όπως ενημέρωσε από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης, παρουσιάστηκε συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε οικισμό πληγείσας περιοχής στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Πραγματοποιήθηκε επί τόπου εκτίμηση στον συγκεκριμένο οικισμό, ελήφθησαν περιβαλλοντολογικά δείγματα και ανευρέθη ένα συγγενικό πρόσωπο με κλινική εικόνα γαστρεντερίτιδας.

Μέσω του δικτύου συνδρομικής επιδημιολογικής επιτήρησης, διάγνωσης και καταγραφής αναπνευστικών λοιμώξεων και λοιμώξεων γαστρεντερικού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μόνο το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 1.348 προσελεύσεις στα ΤΕΠ, με τις 48 για λοίμωξη του γαστρεντερικού και 86 λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Καταγράφηκαν ακόμη μέσα σε 24 ώρες τρεις νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 16 λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.

Όσον αφορά τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης το τελευταίο 24ωρο εστάλη έλεγχος δειγμάτων που έχουν ληφθεί από επτά άτομα, με ένα από αυτά να καταγράφεται και να κατατάσσεται σαν πιθανό κρούσμα.

Ακόμη το Συντονιστικό ενημερώθηκε για τρία κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε αδέσποτους σκύλους που περισυνέλεξε η φιλοζωική εταιρεία και κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων να μεριμνήσουν για τη διαχείριση των αδέσποτων σκύλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This