Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει Θεσσαλία, Ήπειρο και Βόρεια Πελοπόννησο: Φόβοι για νέες καταστροφές

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες - Επί ποδός πυροσβεστική, ένοπλες δυνάμεις και αστυνομία

Must Read

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις πληγείεσες περιοχές από την επέλαση του «Daniel», με τους κατοίκους να κάνουν ότι είναι δυνατό για να αποφύγουν τα χειρότερα με το πέρασμα του «Elias». Απομακρύνουν φερτά υλικά από τα πλημμυρισμένα χωριά υπό τον φόβο νέων καταστροφών.

 

 

Τα «δόντια» του δείχνει και σήμερα, Τρίτη 26/9, στη χώρα η κακοκαιρία Elias, η οποία προκάλεσε ήδη αρκετές καταστροφές στην Αχαΐα. Το κύμα θα «χτυπήσει» έως και το βράδυ και πάλι τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, με τις αρχές και τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή. Το νέο κύμα κακοκαιρίας Elias έρχεται με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, καθώς και θα υπάρχει μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

 

Στη δυτική Θεσσαλία και ειδικότερα σε χωριά των Τρικάλων παρατηρούνται ήδη καταρρακτώδεις βροχές και έντονη χαλαζόπτωση καθώς δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Επίσης ανέφερε ότι σε κάποιους δρόμους έχουν σημειωθεί καταπτώσεις και κατολισθήσεις. Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ η Περιφέρεια και οι δήμοι ενίσχυσαν τα αναχώματα στα ποτάμια και τα ρέματα, ενώ οι κάτοικοι τοποθέτησαν σακιά με άμμο, έξω από τα σπίτια τους.

 

Σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έπληξε χθες Δευτέρα (25/9) Αχαΐα και Κορινθία. Αργά το βράδυ, δόθηκε στην κυκλοφορία, το ρεύμα προς Αθήνα, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, που είχε διακοπεί νωρίτερα, λόγω κατολίσθησης. Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στο Ξυλόκαστρο, όπου στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.  Καταστροφές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, σε στέγες σπιτιών και σε αυτοκίνητα στο Κρυονέρι Αχαΐας και στην Κλειτορία Καλαβρύτων, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του οδοντωτού.

 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Εν τω μεταξύ, διεκόπη λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από το 30ο έως το 35ο χλμ λόγω καταπτώσεων στην περιοχή της Βίτωλης του Δήμου Μακρακώμης. H κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Σπερχειάδας – Παλαιοβράχας.

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφοροποιήσεις. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This