Ν. Τζανάκης: «Η νόσος των πτηνοτρόφων σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι θανατηφόρα»

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά για ακόμη μία φορά ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σχετικά με τις αρρώστιες που απειλούν τους κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών. Ο πνευμονολόγος έκανε λόγο για τις νόσους που απειλούν τους πληγέντες της Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα την νόσο των πτηνοτρόφων.

«Είναι μία αρρώστια ανάμεσα στις άλλες οι οποίες μακροχρόνια μπορεί να είναι κίνδυνος για τους ανθρώπους. Δεν είναι μία νόσος συνηθισμένη. Είναι ανάμεσα στους εκτροφείς περιστεριών ή άλλων πτηνών υπάρχει ένα αυξημένο ποσοστό περίπου 10%», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Υπάρχει αυτό τώρα στη Θεσσαλία γιατί μεγάλος αριθμός ανθρώπων και όχι απαραίτητα εκτροφείς, θα ασχοληθεί με το καθάρισμα εκτροφών, σπιτιών, υπογείων όπου εκεί η υγρασία, τα λιμνάζοντα νερά και οι λάσπες είναι ένα υλικό που αναπτύσσονται θερμόφιλα μικρόβια, μούχλα και αν κάνεις τα εισπνεύσει μπορεί να προκληθεί αυτή η αρρώστια, συμπτώματα της οποίας είναι η δύσπνοια, ο πυρετός και άλλα. Αν κάνεις εκτεθεί επανειλημμένα στα αντιγόνα και το αφήσει χωρίς θεραπεία, και παρέμβαση, όντως μπορεί να είναι θανατηφόρα».

«Να αποφύγουμε να μείνουμε σε κλειστούς χώρους»

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, αν αυτή η λοίμωξη δεν περνάει, πιθανότατα να είναι πνευμονίτιδα άλλου τύπου με αυτοάνοσα χαρακτηριστικά.

«Αλλά δεν το χαρακτηρίζω αυτοάνοσο. Δεν είναι ακριβώς ιός, είναι οργανικά αντιγόνα που υπάρχουν μέσα στα υλικά. Δεν θα πιάσει τους πάντες, η μάσκα μπορεί να μας προστατεύσει. Να αποφύγουμε να μείνουμε σε κλειστούς χώρους και αν υπάρχει έντονη μυρωδιά να προσέχουμε», κατέληξε ο καθηγητής,

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This