Θεσσαλονίκη: Προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Τα αιτήματά τους και τι διεκδικούν

Must Read

Τις επόμενές τους κινήσεις έχουν ήδη στα σκαριά οι εκπαιδευτικοί στην Θεσσαλονίκη!

Η αντίστροφη μέτρηση για νέες κινητοποιήσεις ξεκίνησε και ήδη οι εκπαιδευτικοί, μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μιλούν για τα διαπιστωμένα κενά στα σχολεία κάνοντας αναφορά περί μεθόδευσης του Υπουργείου Παιδείας να «εξαφανίσει» τις εκπαιδευτικές ανάγκες. ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 29/9 στις 13:30 κινητοποίηση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ανακοινώνοντας παράλληλα δίωρη στάση εργασίας 12 – 2.

Σημειώνουν δε πως η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι παραπάνω από οριακή: «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από το καλοκαίρι και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούσε να φτιάξει μια πλαστή εικόνα όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων. Θυμίζουμε πως πέρσι δούλεψαν πάνω από 47.000 αναπληρωτές και φέτος προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση 28.353. Δηλαδή η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη με 20.000 κενά αφού οι διορισμοί που έγιναν καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις!».

Σε ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ αναφέρεται: «Χωρίς καμία ντροπή επιτίθενται στα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μειώνουν πάνω από το 60% τις προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη, αλλάζουν με το έτσι θέλω και τη βοήθεια κάποιων Σχολικών Συμβούλων τη φύση της παράλληλης στήριξης και με πραξικοπηματικό τρόπο ζητάνε να παρακάμπτονται οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ. Συγχωνεύει τμήματα και σχολεία αφού πρώτα τα έχει «υποβαθμίσει» σε υποδομές, εκπαιδευτικούς, κλπ. Δημιουργεί τμήματα των 25 και πλέον παιδιών και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν μετακινεί παιδιά σε όμορα σχολεία ώστε τα τμήματα να μη «σπάσουν». Δίνει οδηγίες να καλύπτονται τα κενά «εκ των εν όντων», δηλαδή εκπαιδευτικοί να διδάσκουν άσχετα, με το επιστημονικό τους αντικείμενο, μαθήματα. Φτάνουν σε σημείο να αναγκάζουν εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης να αναλαμβάνουν τμήμα! Εμφανίζουν ως υπαίτιους τους γονείς για τάχα «πλασματικά» κενά γιατί, όπως υποστηρίζουν, γράφουν αφειδώς τα παιδιά τους στο ολοήμερο! Φτάνει πια! Δεν μπορείτε να παίζετε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τόσα χρόνια τη λειτουργία των σχολείων».

Και συμπληρώνεται: «Τα τραγικά κενά τα δημιουργεί η πολιτική των κυβερνήσεων που θέλουν ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, που οι όποιοι διορισμοί γίνονται για να καλύπτονται ίσα ίσα οι συνταξιοδοτήσεις! Να γίνει άμεσα η Β’ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών για κάλυψη όλων των πραγματικών κενών! Να μην οδηγηθεί στην απόλυση και ανεργία κανένας/μια συνάδελφος/ισσα. Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης, κάθε μαθητής που χρίζει παράλληλης στήριξης να την έχει με βάση τις γνωματεύσεις. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο. Μόνιμη και σταθερή εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια, μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών, άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This