Έλεος! Νέα κόντρα μετεωρολόγων εν μέσω Elias: Θα έρθει ή όχι νέα κακοκαιρία;

Αντί να ενημερώνουν τους πολίτες επιδίδονται σε κόντρες

Must Read

Την στιγμή που την χώρα «χτυπά» με μανία η νέα κακοκαιρία Elias που έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα από την θεομηνία Daniel αντί οι μετεωρολόγοι να δίνουν τις προβλέψεις τους ενημερώνοντας όσο καλύτερα γίνεται τους πολίτες επιδίδονται σε συνεχόμενους τσακωμούς.

Μετά την κόντρα Θεόδωρου Κολυδά (διεθυντή της ΕΜΥ) με Κλέαρχο Μαρουσάκη την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την ένταση της νέας κακοκαιρίας, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας εξέφρασε αυτή τη φορά διαφωνία σχετικά με την νέα πρόβλεψη Μαρουσάκη ότι από την ερχόμενη Παρασκευή θα χαλάσει και πάλι ο καιρός.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Γιώργος Τσατραφύλλιας τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Προσοχή! Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η είδηση ότι αναμένεται νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή. Τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ωστόσο για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσω».

Δείτε την ανάρτηση:

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Την ώρα που η κακοκαιρία Elias έχει ήδη αρχίσει να σφυροκοπά και την Αττική, δημιουργώντας πληθώρα προβλημάτων αλλά και ουρές χιλιομέτρων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης -ο πρώτος που είχε μιλήσει για το νέο αυτό κύμα- κάνει λόγο για μία επικίνδυνη καιρικά ημέρα.

«Πολύ ισχυρές καταιγίδες πλήττουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από νωρίς το πρωί σήμερα και τα φαινόμενα θα συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι και αργά το βράδυ. Περιοχές όπως η ανατολική και νότια Θεσσαλία, κεντρική – ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησος και πιθανόν Σπόράδες, θα δέχονται κατά διαστήματα μεγάλο όγκο νερού. Ήδη προς τη βόρεια Εύβοια μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν κοντά στους 200 τόνους νερού το στρέμα!!!», αναφέρει αρχικά στην ανάρτηση που έκανε και συνεχίζει:

«Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αργή μετατόπιση του βαρομετρικού χαμηλού ανατολικότερα όπου εδώ και μέρες στροβιλίζεται μέσα στο Ιόνιο παίρνοντας συνεχώς υγρασία και ενέργεια από τα θερμά του νερά. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ. Το όλο αυτό σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που στο πέρασμά του αφήνει από τεράστιους όγκους νερού μέσα σε λίγες ώρες εως και χοντρό χαλάζι συνοδεία μεγάλου αριθμού αστραπών – κεραυνών, δε φαίνεται να εγκαταλείπει εύκολα τη χώρα μας».

Ο ίδιος κάνει λόγο για ένα προγνωστικό σενάριο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. «Τα τελευταία 24ωρα λαμβάνουμε από τα προγνωστικά μας συστήματα έντονα, την τάση αυτό το βαρομετρικό χαμηλό να προσπαθεί να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά στη θαλάσσια έκταση του νοτίου Ιονίου και προς τη δυτική Κρήτη. Εάν επαληθευτούν αυτά τα σενάρια θα πρέπει από την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον, να οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση του καιρού που θα αφορά τα ανατολικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα, πρόσκαιρα και πιο εσωτερικά στον ηπειρωτικό κορμό με αυξημένο τον κίνδυνο για σφοδρές βροχές – καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικότατα προβλήματα», τονίζει ο μετεωρολόγος και προσθέτει:

«Οι πιο υψηλές πιθανότητες να συμβεί αυτό εστιάζονται προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολικά και νότια παράλια Πελοποννήσου. Το όλο σύστημα φαίνεται να τείνει να συμπεριφερθεί σαν μια έντονη κυκλωνική ροή αντίστοιχη με αυτή που συναντάμε στους Κυκλώνες τηρουμένων πάντα των αναλογιών σε ότι αφορά την αντίστοιχη θαλάσσια έκταση που θα προσπαθήσει να δημιουργηθεί. Η κατάσταση χρειάζεται ιδιαίτερη παρακολούθηση και κατάλληλη προετοιμασία ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το ενδεχόμενο που παρουσιάζεται έντονα στα δικά μας προγνωστικά συστήματα τις τελευταίες ώρες».


Δείτε επίσης:

«Ήχησε» το 112 σε δύο χωριά της Λάρισας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στη Στερεά Ελλάδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This