Νύχτα τρόμου για τους κατοίκους του Βόλου – Aπεγκλωβισμοί και πλημμυρισμένα σπίτια

Στο σκοτάδι είναι βυθισμένη η πόλη

Must Read

Εφιαλτική είναι η νύχτα στον Βόλο καθώς ο τεράστιος όγκος νερού από την κακοκαιρία Elias έχει κυριολεκτικά βυθίσει την πόλη. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με πλημμυρισμένα σπίτια, πνιγμένα αυτοκίνητα, δεκάδες απεγκλωβισμούς και χωρίς ρεύμα.

Δραματική κατάσταση στον Βόλο: Τα ορμητικά νερά «πνίγουν» την πόλη!

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 άτομα και Δημοτικό σχολείο ανοίγει τις πύλες του για να τους φιλοξενήσει. Ο Κραυσίδωνας που διατρέχει τον Βόλο έχει υπερχειλίσει. Ο ποταμός «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος, προκαλώντας νέα προβλήματα στον Βόλο.

Το νερό παρασύρει αυτοκίνητα και εισβάλλει σε ισόγειες κατοικίες. Σπίτια πλημμυρίζουν και οι κάτοικοι είναι ανήμποροι να σώσουν τις περιουσίες τους.

Δύσκολο το βράδυ στον Βόλο: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων – Εγκλωβισμένοι πολίτες

Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς έχει δεχθεί η Πυρσοβεστική από την Αγριά και τις Αλυκές. Τα νερἀ εκεί έχουν φτάσει τους 80 πόντους σπεύδουν πυροσβέστες και μέλη της ΕΜΑΚ. Νωσρίτερα, το 199 δέχθηκε κλήση για βοήθεια από τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, τα τρία μέλη του οποίου είχαν εγκλωβιστεί από την καταιγίδα.

Νοικοκυριά στον Βόλο, την Νέα Ιωνία, το Διμήνι και αλλού έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ για το πού εντοπίζεται η βλάβη και πόσο θα διαρκέσει η αποκατάστασή της.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο

Την Τετάρτη εστάλη μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους του Βόλου για απαγόρευση κυκλοφορίας με εντολή της Αστυνομίας.

Σε ένα δραματικό μήνυμα εν μέσω σφοδρής καταιγίδας ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους Βολιώτες.

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε: «Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση, στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι, θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια, καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This