Οι βάρκες βγήκαν στη στεριά στην Εύβοια!

Δεκάδες εγκλωβισμένοι

Must Read

Σαρωτικό το πέρασμα του «Elias» στην Εύβοια. Εικόνες απόλυτης καταστροφής καταγράφονται με τους κατοίκους να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χείμαρροι έβγαλαν βάρκες στη στεριά!

Στο έλεος της κακοκαιρίας είναι και πάλι η πολύπαθη Εύβοια. Διαλυμένο το οδικό δίκτυο και δεκάδες εγκλωβισμένοι. Εφιαλτικές είναι οι τελευταίες ώρες στα κεντρικά και βόρεια της περιοχής. Το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας διήρκησε πάνω από 6 ώρες, «αδειάζοντας» χιλιάδες τόνους νερού από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή.

 

 

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιστιαία έχουν πέσει 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα, ενώ τις τελευταίες 6 ώρες που βρέχει ακατάπαυστα έχουν πέσει στην περιοχή πάνω από 150 κυβικά μέτρα νερό ανά στρέμμα. Έκκληση κάνει ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννα στους κατοίκους να μην μετακινούνται καθώς τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με την ίδια ένταση. «Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο στα όρια του Δήμου μας. Αυτή την ώρα προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τα ακραία φαινόμενα συνεχίζονται με την ίδια σφοδρότητα», ανέφερε. 

 

Διαλυμένο το οδικό δίκτυο 

Από τα μεσάνυχτα και μετά η πυροσβεστική έχει κληθεί σε δεκάδες περιστατικά για να βοηθήσει σε απεγκλωβισμούς ανθρώπων. Η συγκοινωνία είναι προβληματική, καθώς δρόμοι έχουν κλείσει από καταπτώσεις ή καταστροφές στο οδικό δίκτυο, κορμοί δέντρων και καλώδια είναι πεσμένα στο έδαφος. Το νερό σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει και το 60 εκ., καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων. Ο δρόμος από το Μαντούδι προς Πευκί είναι αδιάβατος, μετά από καταπτώσεις που έχουν σημειωθεί. Το ίδιο από την Κήρινθο προς τη Λίμνη. Σε πολλές περιπτώσεις, τα σωστικά συνεργεία που καλούνται για απεγκλωβισμούς αδυνατούν να φτάσουν στα χωριά. Από τα μεσάνυχτα και μετά κλήθηκαν σε δεκάδες περιστατικά τόσο στην Κεράμεια όσο και ενδιάμεσα από το Μαντούδι μέχρι Κεράμεια για να βοηθήσουν οικογένειες, ακόμη και για να ανέβουν σε ανώτερο όροφο για ασφάλεια αφού τα νερά είχαν ξεπεράσει και τα 60 cm.

Πολύ δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή, αφού οι διασώσεις και οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων είναι συνεχείς. Ανάμεσά τους οι πυροσβέστες χρειάστηκαν να παρέμβουν για να απεγκλωβίσουν μία μητέρα και ένα μικρό παιδί στο Ασμήνιο που τους είχαν κυκλώσει τα νερά. Επίσης επιχειρούν με βάρκες και στο Πευκί, τις Γούβες, το Προκόπι και άλλα χωριά της κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, ενώ οι εκκλήσεις είναι συνεχείς από παραλιακά χωριά της Ιστιαίας. Ακόμη και η μετακίνηση πυροσβεστικών δυνάμεων από το κέντρο της Χαλκίδας στη Βόρεια Εύβοια είναι αδύνατη, καθώς οι δρόμοι δεν το επιτρέπουν, ενώ χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται όλη τη νύχτα για να μπορέσουν να ανοίξουν δίοδο να περάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 4 περιοχές της βόρειας Εύβοιας

Μήνυμα από το 112 έλαβαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι των περιοχών Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες. Το μήνυμα γνωστοποιούσε στους κατοίκους την εντολή του δημάρχου για απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Εικόνες χάους στον Βόλο: Νέο μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This