Η κατάθεση του επενδυτή που είχε προειδοποιήσει τους Κουτσολιούτσους για τα οικονομικά της Folli Follie

Must Read

Στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων μπήκε πλέον η πολύπαθη δίκη για την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου της Folli Follie με βασικούς κατηγορουμένους τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, δηλαδή τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τη σύζυγό του Καίτη και τον γιο τους Τζώρτζη, καθώς και ακόμη εννέα πρόσωπα.

Η δίκη διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, χωρίς μάλιστα την παρουσία της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie, για την οποία το δικαστήριο έκρινε ότι δεν έχει δικαίωμα να παρασταθεί στην ακροαματική διαδικασία ως πολιτική αγωγή. Αντίθετα, στη δίκη μπορούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η έδρα, να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή επενδυτές, τράπεζες, ο e-ΕΦΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, υπέστησαν ζημία από την παράνομη δράση των κατηγορουμένων.

Χθες στο ακροατήριο κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας της υπόθεσης. Πρόκειται για επενδυτή ο οποίος ανέφερε πως το πρώτο καμπανάκι που χτύπησε για τα οικονομικά της Folli Follie δεν τους θορύβησε, καθώς οι διαφορές που εμφανίζονταν ανάμεσα στην πραγματική εικόνα της εταιρίας και όσα εκείνη δήλωνε ήταν τερατώδεις και έτσι δεν μπορούσαν να γίνουν πιστευτές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και οι συγκατηγορούμενοί τους κατά περίπτωση θα δικαστούν για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση προνομιακής πληροφόρησης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Οπως αναφέρει, τέλος, το βούλευμα που έχει εκδοθεί για την υπόθεση, η οικονομική απάτη της Folli Follie προκάλεσε τεράστια ζημία, η οποία, αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι με ψευδή στοιχεία που αφορούσαν ανύπαρκτα τραπεζικά αποθέματα σε εταιρίες τους στην Κίνα και με παραποιημένους ισολογισμούς κατάφεραν να εξαπατήσουν αγορές, χρηματιστήρια, επενδυτές και πλήθος νομικών και φυσικών προσώπων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This