«Λουκέτο» στο ΟΑΚΑ λόγω του προβλήματος στατικότητας στα στέγαστρα Καλατράβα!

Κλείνει και το Ποδηλατοδρόμιο

Must Read

«Λουκέτο» μπαίνει στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης», λόγω του –γνωστού τα τελευταία αρκετά χρόνια- προβλήματος στατικότητας που έχει παρουσιαστεί στα περίφημα «στέγαστρα Καλατράβα».

Την απόφαση να κλείσει το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, το οποίο φιλοξένησε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς και το γειτονικό Ποδηλατοδρόμιο, έλαβε σήμερα Παρασκευή 29/9 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έπειτα από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία και αποκάλυψε τεράστιο πρόβλημα στη στατικότητα των δύο εμβληματικών στεγάστρων που είχε σχεδιάσει για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός ο βραβευμένος Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναστέλλεται από σήμερα Παρασκευή κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο. Θα ακολουθήσει, πάντως, και δεύτερη μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της αρχικής. Ειδικότερα, στην επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΚΑ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο “Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών”, παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων.»

Σημειώνεται πως από την συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζεται άμεσα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς τα τελευταία χρόνια το «Τριφύλλι» χρησιμοποιεί ως έδρα του το  ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΟΑΚΑ, πόσο μάλλον φέτος που μετά από επτά ολόκληρες σεζόν επέστρεψε στα ευρωπαϊκά «σαλόνια». Αυτό σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, θα αναγκαστεί να επιστρέψει στη Λεωφόρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This