«Πνίξατε τον Κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας» βροντοφώναξαν οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας!

Ξεχείλισε η οργή στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του χωριού - Οι πληγέντες ζητούν πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών και να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να μην ζήσουν ξανά τον εφιάλτη

Must Read

Η οργή ξεχείλισε χθες για τους κατοίκους του Παλαμά και των γύρω χωριών, που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, διεκδικώντας αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης, μετά τις ζημιές που υπέστησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

«Πνίξατε τον Κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας!» ήταν το κεντρικό σύνθημα των αγροτών, εμπόρων και πολιτών που είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους λόγω των ανύπαρκτων αντιπλημμυρικών έργων.

Στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Παλαμά συγκεντρώθηκαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, καθώς και πολίτες από γειτονικά χωριά, οι οποίοι ζητούν να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές και να γίνουν αυτή τη φορά τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μη ζήσουν ξανά τον ίδιο εφιάλτη.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί, η κρατική βοήθεια για καθαρισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων από τους τόνους λάσπης και να αποζημιωθούν στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή, σε αγροτικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, πάγιο), καταστήματα, μηχανήματα, αποθήκες και αποθηκευμένη παραγωγή για το σύνολο των πληγέντων αγροτών.

«Δίνουμε αγώνα»

«Το κράτος μάς έπνιξε. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλας, ο οποίος επεσήμανε ότι «οι αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν, ουσιαστικά, ψίχουλα, που όχι μόνο δεν καλύπτουν το 100% της ζημιάς, αλλά δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά».

Οι πλημμυροπαθείς τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών στα χωριά της Καρδίτσας. Υπενθυμίζεται πως ο Παλαμάς, η Μεταμόρφωση, ο Βλοχός και άλλα χωριά χτυπήθηκαν σφοδρότατα από τα δύο αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας με χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα καλλιεργειών, επιχειρήσεις και σπίτια. Στα παραπάνω χωριά ακόμα υπάρχει νερό σε δρόμους και αυλές σπιτιών από τις πλημμύρες.

Συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιούν επεμβάσεις στους επαρχιακούς δρόμους και στις γέφυρες, καθαρισμούς ρεμάτων και τάφρων, αποκατάσταση αναχωμάτων σε ποταμούς και καθαρισμούς φερτών σε δρόμους.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές του νομού Λάρισας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που χτύπησαν τον θεσσαλικό κάμπο. Το χωριό Σωτήριο, η Υπέρεια Φαρσάλων, το Αρμένιο, η Χάλκη, αλλά και μεγάλες εκτάσεις στον Δήμο Κιλελέρ είναι πλημμυρισμένες, με τις ζημιές να είναι τεράστιες σε σπίτια και καλλιέργειες.

Συνοικίες της πόλης της Λάρισας που είχαν πληγεί από τις πρώτες πλημμύρες, όπως η Γιάννουλη και ο Αγιος Θωμάς, βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να καθαρίζουν τα σπίτια τους.

Ζήτημα δημόσιας υγείας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν με το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Ηδη έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα εννέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, εκ των οποίων ένας ασθενής έχει καταλήξει και δύο νοσηλεύονται.

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών Αρμενίου και Σωτηρίου Λάρισας, που παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους μετά το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας. «Κλαίει η ψυχή μου, δεν μπορώ να ξαπλώσω πουθενά» λέει κάτοικος του Αρμενίου.

Με τρακτέρ, κάτοικοι του χωριού Ευύδριο προσπαθούν να μπουν στο χωριό για να δουν από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια τους, ενώ η γέφυρα που ενώνει το Μικρό με το Μεγάλο Ευύδριο έχει φράξει από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων.

Με πιεστικά νερού και τσάπες, οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν όγκους λάσπης από τις περιουσίες τους, ενώ κανείς εκπρόσωπος της Πολιτείας δεν είναι εκεί για να τους βοηθήσει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This