Αυτούς «βγάζουν» τα προγνωστικά στην Πάτρα!

Οι εκτιμήσεις ευρύτερα στην Αχαΐα

Must Read

Στην τελική ευθεία μπήκαμε πλέον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η χώρα μπαίνει για τα καλά σε ρυθμούς κάλπης και πάλι! Στην Πάτρα και γενικότερα στην Αχαΐα ήδη βγήκαν τα προγνωστικά.

Μέσα από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» επισημαίνεται το τι καταγράφεται από τα επιτελεία των υποψηφίων δημάρχων, παράλληλα με όσα προκύπτουν από την εκτίμηση στις τοπικές κοινωνίες της Αχαΐας, με βάση την κινητικότητα, την δραστηριότητα των ψηφοφόρων αλλά και το γενικότερα ρεύμα και κλίμα. Στον Δήμο Πατρέων, οι απόψεις διίστανται για το αν οι εκλογές θα τελειώσουν στις 8 Οκτωβρίου ή θα χρειαστεί να διεξαχθούν επαναληπτικές στις 15 του μήνα…

Το πρώτο σενάριο βλέπει ως πολύ ορατό η πλευρά του νυν δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Ακόμα κι αν δεν εκτιμάται απόλυτα ότι θα πιάσει το 43%, πιστεύεται πως είναι κοντά σε κάτι τέτοιο. Υπ’ αυτό το πρίσμα επιχειρείται να αντληθούν ψήφοι από την πιο «συγγενική» δεξαμενή ψηφοφόρων, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ετσι εξηγούνται και τα δημόσια «χτυπήματα» προς τον υποψήφιο δημάρχο Βασίλη Αϊβαλή, αφού τα περιθώρια άντλησης ψήφων από τον κεντροδεξιό Κώστα Σβόλη και τον ανεξάρτητο Πέτρο Ψωμά είναι μηδαμινά. Ο Κώστας Σβόλης βλέπει σίγουρη την πρόκρισή του στον β’ εκλογικό γύρο και ήδη η στρατηγική συμμαχιών για την δεύτερη Κυριακή έχει αρχίσει στο παρασκήνιο. Ο Πέτρος Ψωμάς πιστεύει πως θα κάνει την μεγάλη ανατροπή και θα είναι αντίπαλος του Κ. Πελετίδη. Ισχυρό ρεύμα, αρκετό να τον οδηγήσει στην κάλπη της 15ης Οκτωβρίου, βλέπει και ο Βασίλης Αϊβαλής.

Στον Δήμο Αιγιάλειας, το κλίμα είναι ρευστό. Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος (ΠΑΣΟΚ), ως έμπειρος στην αυτοδιοίκηση, ποτέ δεν έχει μιλήσει για νίκη από την α’ Κυριακή, με το περιβάλλον του να παραδέχεται πως βασικός αντίπαλος είναι ο Χρήστος Γούτος. Ο Χρήστος Γούτος (ΝΔ) ίσως είναι ο μόνος, που παρά την ύπαρξη 6 υποψηφίων δημάρχων, πιστεύει ότι μπορεί να συγκεντρώσει το 43% την Κυριακή.

Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, όπου η μάχη είναι ήδη σκληρή, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σπύρος Μυλωνάς και Γρηγόρης Αλεξόπουλος δεν αποκλείουν εκλογή τους από την α’ κιόλας Κυριακή. «Κλειδί» των εκλογών είναι αναμφίβολα ο υποψήφιος δήμαρχος Φίλιππος Λιάκος!

Νίκες από την πρώτη Κυριακή
Στον Δήμο Καλαβρύτων, η επανεκλογή του δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη, ακόμα και με υψηλότερα ποσοστά από το 2019. Ο έτερος διεκδικητής του δημαρχιακό θώκου Θανάσης Κανελλόπουλος έχει μεν συγκεντρώσει όλο το «αντίπαλον δέος», αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να τον κατασήσει φαβορί. Στον Δήμο Ερυμάνθου, o δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής πιστεύει σε αναμφίβολη επανεκλογή του, αν και πιθανά με μικρότερο του 62% που πήρε το 2019. Ο Διαμαντής Κανελλόπουλος ποντάρει κι αυτός στην μεγάλη ενίσχυση του συνδυασμού του και βλέπει νίκη «ρεβάνς» του 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This