Ενεργοποίηση τάγματος κινητής εφεδρείας και συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για την άσκηση «Παρμενίων – 23»

Για πρώτη φορά συμμετείχαν καθολικά στην άσκηση με κωδωνοκρουσίες οι Εκκλησίες των Μητροπολιτικών και των μεγάλων ενοριών

Must Read

Η μερική ενεργοποίηση ενός τάγματος κινητής εφεδρείας στην περιοχή της Αττικής, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με απόλυτη επιτυχία, χθες, Κυριακή 1η Οκτωβρίου, για την εξάσκηση στην εφαρμογή των διαδικασιών και ενημέρωσης των επιστράτων, για τις αρμοδιότητες και την αποστολή τους στον τομέα της Πολιτικής ‘Αμυνας.

‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η μερική ενεργοποίηση του τάγματος έγινε στο πλαίσιο διεξαγωγής της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του πολιτικού τομέα «Αντίοχος – 23» με την συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, ενεργοποιήθηκε με επιτυχία το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, για την περίπτωση αεροπορικής επίθεσης χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών περιστατικών.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά συμμετείχαν καθολικά στην άσκηση με κωδωνοκρουσίες οι Εκκλησίες των Μητροπολιτικών και των μεγάλων ενοριών.

Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, του ΓΕΕΘΑ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και είναι ιδιαιτέρως επωφελείς για την περαιτέρω αναβάθμιση της πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας και της Πολιτικής ‘Αμυνας της χώρας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This