Τα νησιά του Αργοσαρωνικού θριάμβευσαν στα… Όσκαρ του παγκόσμιου τουρισμού!

Η ευκολία πρόσβασης και η εγγύτητά τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, είναι ένα μόνο από τα στοιχεία που τα καθιστούν ιδανικές επιλογές για τους τουρίστες

Must Read

Ούτε η Μύκονος, ούτε η Σαντορίνη, ούτε κανένα άλλο προβεβλημένο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου, αλλά ο… ταπεινός Σαρωνικός και τα νησιά του ήταν εκείνα που κυριάρχησαν στα βραβεία του καταξιωμένου διεθνούς τουριστικού θεσμού World Travel Awards, καθώς αναδείχθηκαν ως ο κορυφαίος νησιωτικός προορισμός της Ελλάδας για το 2023!

Τα νησιά του Σαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Αίγινα, κλπ.) της Περιφέρειας Αττικής κέρδισαν την 1η θέση στην ψηφοφορία του διεθνούς κοινού μεταξύ των άλλων συνυποψήφιων (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ιόνια Νησιά, Σποράδες), όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Βατούμ της Γεωργίας. Πρόκειται, οπωσδήποτε για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, καθώς τα συγκεκριμένα βραβεία χαρακτηρίζονται ως τα «Όσκαρ» του τουρισμού, αποτελώντας έναν πολυετή και διεθνώς καταξιωμένο θεσμό, ο οποίος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το απόλυτο εχέγγυο ανταμοιβής και απονομής αριστείας σε όλους τους βασικούς τομείς των κλάδων του τουρισμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού ως κορυφαίου Ελληνικού νησιωτικού προορισμού για το 2023 από το κοινό που συμμετείχε σε σχετική ψηφοφορία, στηρίχθηκε:

  • στην αυθεντικότητα του πολιτιστικού χαρακτήρα και την ιστορικότητα των νησιών,
  • στην ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ,
  • στο ελκυστικό φυσικό περιβάλλον, τις μαγευτικές ακτογραμμές και παραλίες, την ποικιλία δραστηριοτήτων στη φύση κι όχι μόνο, όπως: sailing-yachting, island-hopping, trekking, wellness, γαμήλιο και θρησκευτικό τουρισμό, οικογενειακές διακοπές, πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων και events για ενήλικες και παιδιά, κ.ά.
  • στη γευστική τοπική γαστρονομία, βασισμένη σε παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα,
  • στις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν στους επισκέπτες οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου σε ανταγωνιστικές τιμές,
  • στη μοναδική ελληνική φιλοξενία και
  • στην ευκολία πρόσβασης και την εγγύτητά τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, που τα καθιστούν ιδανικές επιλογές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This