Σε ποιον τελικά δίνει την ευχή του στις εκλογές ο Ιερώνυμος;

Μάλλον λέει στον καθένα αυτό που θέλει ν' ακούσει - Το μόνο που κάνουν οι αντιδρώντες Μητροπολίτες είναι να γκρινιάζουν στα κρυφά

Must Read

Την προσεχή ∆ευτέρα θα γίνουν οι εκλογές για τον διάδοχο στις Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης, Φλώρινας και Παραμυθιάς. Ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη δώσει την… ευχή του στον Επίσκοπο Ωρεών για τη Θεσσαλονίκη και στον πρωτοσύγκελο της Αλεξανδρούπολης π. Ειρηναίο Λαφτσή για τη Φλώρινα. Στην Παραμυθιά είναι πιο σύνθετα τα πράγματα. Ο Ιερώνυμος δηλώνει ξεκάθαρα πως θα ψηφίσει τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο.

Από την άλλη, και ο γραμματέας Α ́ της Συνόδου, π. Σεραπίων Μιχαλάκης, ζητά την ψήφο της Ιεραρχίας, λέγοντας πως έχει την ευχή του Αρχιεπισκόπου. ∆εν ξέρω σε ποιον δίνει και δεν δίνει την ευχή του ο Αρχιεπίσκοπος. Μάλλον λέει στον καθένα ό,τι θέλει να ακούσει. Το ζητούμενο είναι ποιον τελικά πιστεύουν οι εκλέκτορες Αρχιερείς. Και ποιο είναι το ηθικό. Θα επιβραβεύσουν άλλη μια αδικία κατά του Θεοκλήτου;

Ποιος τολμάει;

Το απλό συμπέρασμα που βγαίνει πάντως είναι πως ο Αρχιεπίσκοπος ελέγχει απόλυτα την Ιεραρχία. Με ελάχιστες εξαιρέσεις ο Αρχιεπίσκοπος τους «παίζει» σαν χάντρα στο αρχιεπισκοπικό κομπολόι του. Αν διαθέτει τέτοιο ο κ. Ιερώνυμος.

«Ποιος τολμάει να του πει όχι σε ό,τι αποφασίσει και όποτε το αποφασίσει; Ποιος τολμάει να του πει “μα, άλλα μας είπατε προχθές και άλλα σήμερα”. Ουδείς» έλεγε Μητροπολίτης που συμπορεύεται με τον Αρχιεπίσκοπο σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Το μόνο που κάνουν οι αντιδρώντες Μητροπολίτες είναι να γκρινιάζουν στα κρυφά. Γιατί στα φανερά κάνουν (και ψηφίζουν) αυτό που θα τους πει. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η απαράμιλλη υπακοή που επιδεικνύουν οι περισσότεροι -όλοι μάλλον- αρχιεπισκοπικοί δελφίνοι.

Πετάει ο γάιδαρος, λέει ο Αρχιεπίσκοπος; Πετάει, λένε ομοθυμαδόν οι επίδοξοι διάδοχοί του. Κανένας δεν έχει ορθώσει ανάστημα. Αυτός που θα το κάνει πρώτος έχω την εντύπωση πως θα έχει και το προβάδισμα για να… κάτσει στον θρόνο στο μέλλον. Γιατί αν δεν σπάσεις αβγά, ομελέτα δεν κάνεις, που λέει και ο λαός. Η πλευρά των Μητροπολιτών που συνδέονται με το πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο, θεωρούν πως ο κ. Ιερώνυμος δεν τους είπε όλη την αλήθεια.

Υποστηρίζουν πως ο Αρχιεπίσκοπος είχε δεσμευτεί ενώπιον αρκετών πως θα ψηφίσει και ουσιαστικά θα στηρίξει τον Μητροπολίτη Βρεσθένης για την Παραμυθιά. «Αλλο τον στηρίζω και συμβάλλω στην αποκατάστασή του και άλλο απλώς τον βάζω στο τριπρόσωπο για να βγω από την ηθική υποχρέωση» έλεγε Ιεράρχης που εξελέγη επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Από την άλλη, οι ιερωνυμικοί Μητροπολίτες θεωρούν πως πράγματι είναι μια αδικία που έχει συμβεί στην περίπτωση του Μητροπολίτη Βρεσθένης και πως πληρώνει δεκαετίες ένα κόστος που δεν του αναλογεί.

Τονίζουν, ωστόσο, πως μέχρι και οι ίδιοι οι αδελφοί του που βγήκαν από την ίδια αρχιεπισκοπική μήτρα άλλα λένε μπροστά και άλλα πίσω από την πλάτη του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This