Προπονητής Εθνικής Πόλο γυναικών του Ισραήλ: «Όλοι έχουν κάποιο δικό τους που έχει σκοτωθεί»

Must Read

Έναν εφιάλτη δίχως τέλος βιώνουν οι κάτοικοι του Ισραήλ, τις τελευταίες τέσσερις μέρες, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε χιλιάδες από το αιματοκύλισμα. Ο προπονητής της Εθνικής Πόλο γυναικών του Ισραήλ, Δημήτρης Μαυρωτάς, μετέφερε την εμπειρία του από την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ισραήλ.

«Έχουν σταματήσει οι αθλητικές δραστηριότητες όπως και εμείς έχουμε σταματήσει τις προπονήσεις τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχαμε. Μετά θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στην πόλη που ζω εγώ, στη Νετάνη, που είναι 30 χιλιόμετρα βόρεια του Τελ Αβίβ, δεν ήχησαν οι σειρήνες, αλλά ήμουν δυο μέρες στο σπίτι με περιορισμό, μας είχαν δώσει οδηγία για περιορισμό των μετακινήσεων. Και όντως το Σάββατο, η πόλη μας ήταν νεκρή πόλη. Την Κυριακή – που είναι εργάσιμη – ξεκίνησε να κυκλοφορεί ο κόσμος και εγώ έφυγα την Δευτέρα το πρωί».

Σε ερώτηση για το πόσα άτομα φεύγουν από τη χώρα, ο κ. Μαυρωτάς απάντησε: «Ξέρω ότι πολλοί Ισραηλινοί έχουν σπίτια στην Ελλάδα, έχουν αγοράσει πολλά σπίτια και πολλοί έχουν ξεκινήσει να έρθουν στη Ελλάδα να μένουν μέχρι να τελειώσει όλο αυτό. Στην πτήση που ήρθα εγώ με τον συνάδελφό μου, Σωτήρη Ζουμπουλιά, όλοι οι υπόλοιποι ήταν ξένοι, είτε Ισραηλινοί είτε ξένοι τουρίστες που έφυγαν».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως έχει καθημερινή επαφή με τις παίκτριες του, είναι όλες καλά. «Το κακό είναι ότι με όλον τον κόσμο που μιλάω έχουν να μου διηγηθούν από μία ιστορία για κάποιον δικό τους ή γείτονα που δεν έχει καταφέρει να ζήσει. Είναι πολύς κόσμος, πολλά νέα παιδιά που έχουν σκοτωθεί. Οι παίκτριές μου εκπαιδεύονται να πάνε στον στρατό αλλά οι αθλήτριες των εθνικών ομάδων είναι υπό άλλο καθεστώς, δεν πηγαίνουν σε μάχιμες μονάδες, είναι περισσότερο σε γραφεία, αλλά είναι υποχρεωτική η θητεία και για τα κορίτσια και για τα αγόρια», κατέληξε ο κ. Μαυρωτάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This