H φρεγάτα «Ψαρά» στην Ανατολική Μεσόγειο ως πλοίο συνοδείας του αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford

Σε επαγρύπνηση το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Must Read

Με τη Μέση Ανατολή να φλέγεται για μια ακόμη φορά, το ΝΑΤΟ έχει τεθεί σε κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας «παρασύροντας» και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με την φρεγάτα «Ψαρά» να έχει ήδη πλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η ελληνική φρεγάτα συμμετέχει στη δύναμη αυξημένης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ μαζί με πλοία και άλλων κρατών-μελών της Συμμαχίας, τα οποία αποτελούν, ουσιαστικά, τα πλοία συνοδείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford που έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ισραήλ.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αναπτυχθεί ένα αεροπλανοφόρο, επτά αντιτορπιλικά, τέσσερις φρεγάτες και ένα καταδρομικό, καθώς και άγνωστος αριθμός υποβρυχίων, πλοίων υποστήριξης και αεροσκαφών, καθώς και η αερομετεφερόμενη Ομάδα Κρούσης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, η αποστολή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου είναι να αποτρέψει άλλες δυνάμεις της περιοχής να μπούνε στον πόλεμο ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ και όχι να εμπλακεί ενεργά. Μάλιστα, η «Wall Street Journal» ανέφερε πως ο Λευκός Οίκος μελετά το ενδεχόμενο να αναπτύξει και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη θαλάσσια περιοχή, το «Dwight D. Eisenhower».

Θυμίζουμε πως η χώρα μας έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ του Ισραήλ, μετά την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του η Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας, με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να βρίσκεται έκτοτε σε επαγρύπνηση, όπως και όλη η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική πτέρυγα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This