Στο στόχαστρο Βουρλιώτη Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες για χρηματοδότηση της Χαμάς

«Eξαιρετικά επικίνδυνη» έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Must Read

Εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έχουν μπει στο «στόχαστρο» του επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα για το ieidiseis.gr, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, υποχρεούται από τον νόμο να ερευνήσει Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα και πιθανόν να έχουν χρηματοδοτήσει τη Χαμάς ή πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στις σφοδρές επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστούν όλοι οι πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης, όπως για παράδειγμα συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, οι οποίες εντοπίζονται μέσω ειδικής εφαρμογής που έχει στη διάθεσή της η Αρχή.

Πρόκειται για μυστική έρευνα, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά επικίνδυνη», σύμφωνα με πηγές της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Δείτε επίσης:

Εκτάκτως ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη με αντικείμενο τον πόλεμο στο Ισραήλ και τις επιπτώσεις από την κλιμάκωσή του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This