Αθ. Εξαδάκτυλος: «Ο κορωνοϊός είναι ίωση 12μηνου, που παρουσιάζει έξαρση αυτό το διάστημα»

Must Read

Αναφορά στην σχετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα έναντι χαμηλής επίπτωσης στο σύστημα υγείας, έκανε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

«Ο κορωνοϊός βρίσκεται μεταξύ μας και θα βρίσκεται μεταξύ μας και είναι μία ίωση 12μηνου και θα παρουσιάζει υφέσεις και εξάρσεις», είπε αρχικά ο κ. Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας πως δεν πιέζεται το σύστημα υγείας, αλλά «έχουμε κάθε λόγο να προφυλασσόμαστε και να αποφεύγουμε τη νόσο, πρώτον γιατί κανείς δεν ξέρει ποιος θα νοσήσει βαριά και ποιος όχι και κανείς δεν ξέρει ποιος θα βρεθεί με μακρά συμπτώματα από τη νόσο και ποιος όχι».

Σε ό,τι αφορά στους θανάτους, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 86 έτη, που σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο αυτό σημαίνει ότι ο κορωνοϊός πυροδοτεί άλλες παθολογικές καταστάσεις και αυτοί οι άνθρωποι, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν έχουν προστρέξει να πάρουν αντιικά φάρμακα έγκαιρα.

«Όποιος έχει συμπτώματα κορονοϊού θα πρέπει πάντοτε να κάνει τεστ και να προστρέχει να λαμβάνει αντιικά φάρμακα εγκαίρως γιατί αυτά είναι αποτελεσματικά τις πρώτες μέρες που τα συμπτώματα δεν έχουν επιβαρυνθεί», υπογράμμισε και συνέχισε: «Οι άνθρωποι άνω των 60 και επιβαρυμένοι πρέπει να προστρέξουν και να εμβολιαστούν».

«Απαραίτητο το εμβόλιο για τους άνω τω 60»

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ έκανε αναφορά και στο νέο εμβόλιο, τονίζοντας πως υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60, για τους ανοσοκατασταλμένους, όσους πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, για όσους εργάζονται στους χώρους υγείας και τις εγκύους.

«Οι άνθρωποι από 12-59 ετών, κι αυτοί μπορούν να εμβολιαστούν και για αυτούς υπάρχει σύσταση, γιατί κανείς δεν ξέρει ποιος από αυτούς που θα μολυνθούν θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτερη νόηση και ποιος θα αναπτύξει το long covid», σημείωσε και συμπλήρωσε πως υποχρεωτικό δεν είναι για κανέναν.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως για να κάνει κάποιος το εμβόλιο θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις μήνες από προηγούμενη δόση ή νόσηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This