Κ. Μαρουσάκης: «Ανοιξιάτικο κλίμα το Σαββατοκύριακο, αλλά με αφρικανική σκόνη και υγρασία»

Must Read

Υποχωρεί σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας που έδωσε μεγάλα ύψη βροχής προς τα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ από αύριο και κυρίως το Σαββατοκύριακο επανέρχεται το ανοιξιάτικο κλίμα, το οποίο ωστόσο θα συνοδεύεται από αφρικανική σκόνη και υγρασία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός βελτιώνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. «Την Τρίτη έπεσε μεγάλος όγκος νερού στη δυτική χώρα σε μικρό χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, επλήγησαν το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος. Για αυτό κιόλας σε πολλές περιπτώσεις είχαμε πλημμυρικά επεισόδια», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης και συμπλήρωσε πως τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά:

«Σήμερα, αναμένεται ηλιοφάνεια από το μεσημέρι και μετά. Οι νοτιάδες θα δώσουν την θέση τους σε ισχυρούς βορειάδες».

«Έρχεται ανοιξιάτικο κλίμα και πάλι»

Ο μετεωρολόγος συνέχισε εστιάζοντας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ έκανε αναφορά και σε επερχόμενο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης, το οποίο θα συνοδευτεί από υψηλές θερμοκρασίες.

«Στην Αττική μέχρι και νωρίς το μεσημέρι δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες πρόσκαιρες βροχές, ενώ ο καιρός βελτιώνεται σιγά σιγά. Έβρεξε ήπια στην Αττική το βράδυ, έχουμε και αυξημένη υγρασία, οπότε προσοχή στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος», είπε και συνέχιχε:

«Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει επίσης αυξημένη υγρασία και ενδεχομένως τώρα το πρωί τοπικές βροχές, αλλά κοντά στο μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται». 

Ο μετεωρολόγος εξηγεί πως από αύριο μιλάμε για ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. «Ωστόσο, μέσα στο Σαββατοκύριακο προβλέπεται ένα ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που θα αφορά κυρίως στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα. Επομένως από την Παρασκευή ανοίγει πάλι ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη υγρασία, την σκόνη και τις υψηλές θερμοκρασίες», καταλήγει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This