Πρόεδρος ΕΦΕΤ: «Η νοθεία του ελαιόλαδου δεν σχετίζεται με κίνδυνο της δημόσιας υγείας»

Must Read

Την ώρα που οι αυξήσεις στην τιμή του ελαιολάδου δεν έχουν τέλος, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη ξεκινήσει να διαθέτουν στην αγορά νοθευμένο προϊόν, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η νοθεία του ελαιόλαδου δεν σχετίζεται με κίνδυνο της δημόσιας υγείας αλλά με απάτη που έχει ως σκοπό τα χρήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπέλα, η νοθεία στο λάδι γίνεται με έλαια χαμηλότερης ποιότητας, ενώ μεγαλύτερος φόβος υπάρχει για ανάμιξη του extra παρθένου που είναι και το πιο ακριβό, ιδίως όταν αυτό αγοράζεται χύμα. Ο ίδιος συνέστησε στους καταναλωτές να προτιμούν το τυποποιημένο προϊόν, σε συσκευασία έως πέντε κιλά, και να ελέγχουν εάν στη συσκευασία υπάρχει η ένδειξη el και ένα νούμερο που σημαίνει ότι έχει περάσει από διαδικασία έγκρισης.

Τέλος, εξήγησε πως οι καταναλωτές που εντοπίζουν κάτι προβληματικό στο προϊόν, είτε στην οσμή είτε στη γεύση, μπορούν να απευθύνονται στο 11717 για καταγγελίες και αναφορές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This