Οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ αντιδρούν στην πρόθεση «φίμωσής» τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η ΕΜΥ ακολουθεί κατά πόδας το Εθνικό Αστεροσκοπείο, αντιδρώντας στο σχέδιο ελέγχου τους, μετά το «άδειασμα» από πλευράς τους του κυβερνητικού αφηγήματος περί κλιματικής κρίσης

Must Read

Την έντονη αντίθεσή τους στα σχέδια του πρωθυπουργού για υπαγωγή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στην Πολιτική Προστασία εκφράζουν ξεκάθαρα οι μετεωρολόγοι, εκδίδοντας σχετικό ψήφισμα.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευσή τους, οι Έλληνες μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι «οποιαδήποτε αποδυνάμωση ή κατακερματισμός αρμοδιοτήτων της ΕΜΥ κρίνεται ως στρατηγικό λάθος», με τον Σύλλογο Μετεωρολόγων Υπαλλήλων της Υπηρεσίας να επισημαίνει ότι δεν έχει καμιά σχετική ενημέρωση για τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Επιπλέον ζητούν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, καθώς και προσλήψεις.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Συλλόγου Μετεωρολόγων Υπαλλήλων της ΕΜΥ έχει ως εξής:

«Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αναφορικά με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για τις οποίες δεν έχουμε καμία ενημέρωση μέχρι σήμερα:

  • Ζητάμε να ενημερωθούμε αρμοδίως και να συμμετέχουμε στις όποιες διεργασίες και αποφάσεις.
  • Ζητάμε διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια μιας ενιαίας και αδιαίρετης Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, όσον αφορά στο προσωπικό της, στις υπάρχουσες υποδομές της, σε όλες τις εθνικές και διεθνείς υποχρεώσεις και αρμοδιότητές της.
  • Ζητάμε προσλήψεις του απαιτούμενου πολιτικού προσωπικού, ώστε να αντιμετωπιστεί η επί σειρά ετών υποστελέχωσή της.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι ο θεσμοθετημένος φορέας για τη μετεωρολογική υποστήριξη του Κοινωνικού Συνόλου, της Εθνικής Οικονομίας και της Εθνικής Άμυνας. Οποιαδήποτε αποδυνάμωση ή κατακερματισμός αρμοδιοτήτων της ΕΜΥ κρίνεται ως στρατηγικό λάθος που σε καμία των περιπτώσεων δεν θα είναι επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, της εθνικής κυριαρχίας και της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης»

Θυμίζουμε πως, στον απόηχο της φονικής κακοκαιρίας «Daniel» και των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών που έκαιγαν μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ την υπαγωγή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πολιτική Προστασία, σε μια προσπάθεια, προφανώς, λογοκρισίας και χειραγώγησης της επιστημονικής γνώσης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, ήρθε ως απόρροια των ομαδικών «πυρών» που δέχτηκαν επιστήμονες των δύο φορέων, οι οποίοι, απλώς παραθέτοντας επιστημονικά δεδομένα για τις σαρωτικές πυρκαγιές και πλημμύρες, εξέθεσαν ανεπανόρθωτα το κυβερνητικό αφήγημα περί κλιματικής κρίσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This