Άγιος Παντελεήμονας: Σύλληψη αλλοδαπού που εισέβαλε με μαχαίρι σε εκκλησία φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ»

Υπήκοος Συρίας και γνώριμος των Αρχών φέρεται να είναι ο συλληφθείς

Must Read

Σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα εισέβαλε λίγο πριν τις 8 το βράδυ ένας νεαρός αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος κουβαλούσε ένα τεράστιο μαχαίρι στο σακίδιο του και άρχισε να φωνάζει «Αλλἀχου Ακμπάρ» (Allahu akbar, δηλαδή «ο Θεός είναι Μεγάλος» στα αραβικά).

Σύμφωνα με μαρτυρία, ο άνδρας έπεσε στο έδαφος και άρχισε να προσεύχεται, την ώρα που αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από τον νεωκόρο της εκκλησίας για ύποπτο άνδρα που είχε εισέλθει εντός της εκκλησίας με ένα σακίδιο στην πλάτη, έσπευσαν στο σημείο. Όταν ο αλλοδαπός τούς αντιλήφθηκε, φέρεται να άρχισε να φωνάζει «Αλλἀχου Ακμπάρ», ενώ κατόπιν αντιστάθηκε σθεναρά στην προσπάθειά τους να του κάνουν σωματικό έλεγχο.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε, ενώ, κατά τον έλεγχο βρήκαν πάνω του και κατάσχεσαν ένα τεράστιο μαχαίρι. Σημειώνεται πως, με βάση ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατά τη σύλληψή του ο αλλοδαπός, ο οποίος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, δήλωσε στους αστυνομικούς πως έχει καταγωγή από τη Συρία.

Σύμφωνα δε με σχετικές πληροφορίες, ο συλληφθείς, ηλικίας 24 ετών, στο παρελθόν εχει απασχολήσει τις Αρχές κάμποσες φορές. Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο του Πάσχα είχε εισβάλλει εν ώρα λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και είχε αρχίσει να ψάλλει εδάφια από το Κοράνι. Τότε, σε βάρος του είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, ενώ έγινε και διοικητική απέλασή του για λόγους δημόσιας ασφαλείας.

Άλλες δύο φορές απασχόλησε τις Αρχές για παρόμοια περιστατικά, ενώ οδηγήθηκε επίσης για ψυχιατρική εξέταση, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κράτηση του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, ο 24χρονος εισήλθε στην Ελλάδα παρανόμως από τον Έβρο και έκτοτε φέρεται να μένει σε ένα υπόγειο στην Αχαρνών. Φέρεται να έχει σύζυγο και παιδιά στην Τουρκία, ενώ ο ίδιος επιθυμεί να φύγει για τη Γερμανία.

Όπως στους άνδρες της ΟΠΚΕ που τον συνέλαβαν, έψαχνε τον ιερέα για να τον βοηθήσει. Μαζί του δε είχε ένα βιβλίο με αποσπάσματα από τον Ευαγγελιστή Λουκά στα αγγλικά, που, όπως είπε, του το έδωσαν σε μια εκκλησία.

*φωτο αρχείου

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This