Αντιπτέραρχος ε.α. Ιατρίδης για Γάζα: «Δεν είναι εύκολη χερσαία εισβολή σε τέτοια πόλη, με πάνω από 300.000 αμάχους»

«Από τη στιγμή που θα γίνει η μεγάλη εισβολή, δεν ξέρω αν η Χαμάς θα ξεκινήσει να σκοτώνει ομήρους»

Must Read

Αναφορά στην χερσαία επιχείρηση που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το Ισραήλ στην Γάζα, έκανε νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

«Πραγματικά αυτός είναι ο μεγάλος φόβος στην Ευρώπη, αυτό ήθελε η Χαμάς και οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις να πετύχουν, την ανασφάλεια, τον φόβο και τον τρόμο. Αυτοί οι ‘‘μοναχικοί λύκοι” είναι οι πιο επικίνδυνοι, και όσα μέτρα και αν πάρεις, δεν μπορείς να τα περιορίσεις. Είναι ισλαμιστές και παίρνουν γραμμή από αυτές τις οργανώσεις», εξήγησε και συνέχισε:

«Αυτά τα μηνύματα έδωσε η Ισλαμική Τζιχάντ, η Αλ Κάιντα για να δημιουργήσουν πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Αυτό είναι το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή. Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής. Θεωρώ ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει τόσο πολύ χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να επαφιέμεθα στο ότι έχουμε καλές σχέσεις. Έχουμε και στην Ελλάδα μουσουλμάνους ισλαμιστές, Παλαιστίνιους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει κάτι. Πάντοτε υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κάτι».

Ο ίδιος έκανε λόγο και για τους ανθρώπους που μένουν στις δομές, χαρακτηρίζοντας τον έλεγχο των Αρχών σωστό. «Ορθώς γίνεται αυτό, γιατί αυτός είναι και ο φόβος και άλλων κρατών για παράδειγμα για την Αίγυπτο και την Ιορδανία που δέχονται μετανάστες. Μέσα σε αυτούς θα υπάρχουν και ακραία στοιχεία ή τρομοκράτες. Κανείς δεν ξέρει τι ρόλο παίζουν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί και η Ελλάδα έχει παράνομους μετανάστες», επεσήμανε.

«Από τη στιγμή που θα γίνει η μεγάλη εισβολή, δεν ξέρω αν η Χαμάς θα ξεκινήσει να σκοτώνει ομήρους»

Ο αντιπτέραρχος ε.α. αναφέρθηκε και στην χερσαία επίθεση, εξηγώντας πως μένει να δούμε αν μετά το διάγγελμα Μπάιντεν αρχίσει και επίσημα.

«Από ότι φάνηκε από το διάγγελμα του κ. Μπάιντεν, που δεν το έκανε τυχαία, είναι πολύ σοβαρό. Είπε πως δε θα αφήσει τον Πούτιν και τη Χαμάς να τρομοκρατούν και να σκοτώνουν τον κόσμο, επίσης μίλησε ενωτικά και ανέφερε πως προτεραιότητά του είναι να προστατεύσει την ασφάλεια των ομήρων, που δεν ξέρω πως θα το πέτυχει αυτό. Διότι από η στιγμή που θα γίνει η μεγάλη εισβολή, δεν ξέρω αν η Χαμάς θα ξεκινήσει να σκοτώνει ομήρους, η Αμερική έχει 17 ομήρους. Μένει να δούμε αν μετά το διάγγελμα αρχίσει η μεγάλη επιχείρηση των Ισραηλινών», υποστήριξε ο κ. Ιατρίδης και κλείνοντας σημείωσε:

«Είτε μπει είτε δε μπει, μετά τον πόλεμο θα έχει πρόβλημα ο κ. Νετανιάχου. Αν αποφασίσει να κάνει ο Νετανιάχου χερσαία εισβολή δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν είναι εύκολη μια χερσαία εισβολή σε μία τέτοια πόλη, με πάνω από 300.000 αμάχους, πόλη που είναι ναρκοθετημένη, με πολλές ενέδρες, ελεύθερους σκοπευτές. Εκεί που υπάρχει κόσμος έχουν και τους εκτοξευτήρες και τις ρουκέτες. Αναγκαστικά θα έχουμε εκατόμβες νεκρών. Θα πρέπει να κάνει μία αναγνωριστική επίθεση πρώτα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This