Αντιστράτηγος ε.α. Κρασσάς: «Η ομηρία ανθρώπων ή η παροχή βοήθειας μπορεί να είναι μέσο διεξαγωγής πολέμου»

«Αυτό που κάνανε χθες οι Ισραηλινοί λέγεται επιθετική αναγνώριση, είναι κάτι που το συνηθίζουν», τόνισε ο ίδιος

Must Read

Αναφορά στο αιματοκύλισμα που μαίνεται στην Μέση Ανατολή για τρεις εβδομάδες, έκανε ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κρασσας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Πριν από την κύρια επίθεση πραγματοποιούνται πολλές αναγνωρίσεις που γίνονται με διάφορα μέσα. Άλλες με περιπόλους αναγνωρίσεως πεζή, άλλες με ελικόπτερα ή drones. Αυτό που κάνανε χθες οι Ισραηλινοί λέγεται επιθετική αναγνώριση, είναι κάτι που το συνηθίζουν. Είναι ένα συγκρότημα με άρματα μάχης που κάνουν αναγνώριση των δρομολογίων που θα περάσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι είναι ασφαλή και όχι παγιδευμένα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Επίσης να αναγνωρίζουν ποια σημεία χρειάζεται εκκαθάριση και μετακίνηση ερειπίων. Λέγεται ότι έχουν πάρει αντλίες μεγάλης ισχύος για να αποθηκεύσουν θαλασσινό νερό, το οποίο θα διοχετεύσουν στις σήραγγες για να τις ”πνίξουν”. Όλα όσα γίνονται θα φανούν στο τέλος, γιατί πολλές φορές δείχνεις την πρόθεσή σου να κάνεις κάτι και εν τέλει κάνεις κάτι διαφορετικό. Θα χρησιμοποιήσουν μηχανήματα θερμικής ακτινοβολίας, συσκευές παθητικού τύπου, ανιχνευτές θερμοκρασίας που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν κινήσεις ατόμων μέσα σε κτίρια, αν υπάρχει κίνηση ή ήχος».

Τέλος, ο κ. Κρασσάς αναφέρθηκε στους ομήρους, τονίζοντας πως, «διεξάγεται ένας πόλεμος, και έτσι χρησιμοποιούνται όλα τα διατιθέμενα μέσα. Η ομηρία ανθρώπων ή η παροχή βοήθειας μπορεί να είναι μέσο διεξαγωγής του πολέμου. Έχουμε καινούριες καταστάσεις που για να πετύχει τον σκοπό της η Χαμάς προχωρά σε αυτές τις μεθόδους. Η Χαμάς ξέρει την ευαισθησία της Δύσης με τους ανθρώπους και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This