Ήμαρτον! Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος πρώην εργαζόμενος της «Κιβωτού» που θα δικαστεί για βασανιστήρια σε ανήλικους

Η Εκκλησία γνωρίζει την εμπλοκή του με την «αμαρτωλή» ΜΚΟ;

Must Read

Είναι από τα απίστευτα και όμως αληθινά! Πρώην εργαζόμενος της «Κιβωτού του Κόσμου» και ένας από τους πρώην «έμπιστους» του πατρός Αντωνίου, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πλημμεληματικές κατηγορίες για τις φρικτές τιμωρίες και τα βασανιστήρια στους ανήλικους φιλοξενούμενους των δομών της οργάνωσης, χειροτονήθηκε χθες πρεσβύτερος με διαδικασίες… fast track!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», η ταχύτατη ανέλιξη του Νεκτάριου Μ. στα κατώτερα εκκλησιαστικά αξιώματα άρχισε μόλις την περασμένη Πέμπτη, όταν χειροτονήθηκε διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου. Σε ένα πρωτοφανές «ράλι ανόδου» στους βαθμούς του κλήρου, το ίδιο άτομο, το οποίο αναμένεται στις 11 Δεκεμβρίου να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και να λογοδοτήσει, μαζί με άλλους πρώην υπαλλήλους, για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος μικρών παιδιών, χειροτονήθηκε χθες το πρωί πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον Βόλο!

Στην ομιλία του, μάλιστα, ο σεβασμιότατος κάλεσε τον πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος φιλοτέχνησε το ξύλινο ταμπλό που παρουσιάζει τον πατέρα Αντώνιο και άλλοτε κραταιό άνδρα της «Κιβωτού» ως την άμπελο -συνδέοντάς τον με τον Ιησού Χριστό- και παρομοιάζει παιδιά των δομών της οργάνωσης με τους μαθητές του Ιησού (!), να είναι ο Προφήτης του Λόγου, δηλαδή διδάσκαλος της πίστεως.

Ο Νεκτάριος Μ. σε στιγμιότυπο της χειροτονίας του

«Να κρατήσεις ανόθευτη την πίστη που παραλάβαμε από τους πατέρες μας, που πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, μέσω του κορυφαίου έργου της κατηχήσεως, για να φέρουμε τον Θεό στις καρδιές των ανθρώπων» ήταν η παραίνεση του μητροπολίτη Δημητριάδος προς τον Νεκτάριο Μ. Μετά τα παραπάνω γεννώνται εύλογα τα εξής ερωτήματα: Γνωρίζουν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας την εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου -που σε διάστημα μόλις τριών ημερών χειροτονήθηκε διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος!- στην υπόθεση της «αμαρτωλής» Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης; Και, επίσης, έχουν αναρωτηθεί τι στάση θα πρέπει να κρατήσουν στην περίπτωση που βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να έχουν στις τάξεις τους έναν καταδικασμένο για βαρύτατα αδικήματα ιερέα, εάν αυτό κρίνει το δικαστήριο; Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια αναμονή στη χειροτονία έως την απόφαση του δικαστηρίου; Αυτά είναι ερωτήματα που έπρεπε να απαντηθούν από τους ίδιους τους εκπροσώπους της Εκκλησίας προτού αποφασιστεί η ανέλιξη του πρώην «έμπιστου» του πατρός Αντωνίου στο κατώτερο επίπεδο του κλήρου.

Δύο νέες καταγγελίες για πορνογραφία ανηλίκων και σωματικές βλάβες

Με τον χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα για να αρχίσει, στις 11 Δεκεμβρίου, η δίκη του πατρός Αντωνίου και επτά πρώην εργαζομένων της «Κιβωτού του Κόσμου» για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανήλικων φιλοξενούμενων της οργάνωσης, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει δύο νέες καταγγελίες από μια 12χρονη φιλοξενούμενη της δομής της Αθήνας.

Οι γονείς του κοριτσιού υπέβαλαν μήνυση κατ’ αγνώστων δραστών για πορνογραφία ανηλίκων και απλές σωματικές βλάβες, καταγγέλλοντας αφενός πως η κόρη τους ξυλοκοπήθηκε από υπάλληλο της «Κιβωτού του Κόσμου» τον περασμένο Φεβρουάριο και αφετέρου ότι η 12χρονη έπεσε θύμα ενός αγοριού, που την ξεγύμνωσε μέσα στη δομή, παρουσία και άλλων τροφίμων, καταγράφοντας, μάλιστα, την πράξη του με το κινητό του τηλέφωνο!

Πλέον, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν όσα ισχυρίζεται η 12χρονη είναι βάσιμα, καθώς η ίδια δεν εξήγησε τους λόγους που η υπάλληλος τη χτύπησε, ούτε κατονόμασε το αγόρι που της έβγαλε τα ρούχα, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν παρόντα στο συμβάν.

«Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης η ανήλικη ανέφερε στον πατέρα της ότι κατά τη διαμονή της στη δομή της “Κιβωτού του Κόσμου” στην περιοχή της Κόνιτσας μία από τις κοινωνικές λειτουργούς την είχε χτυπήσει, χωρίς, όμως, να αναφέρει συγκεκριμένο λόγο» τονίζεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Αστυνομίας, ενώ για το δεύτερο περιστατικό επισημαίνεται: «Η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε ότι ένα αγόρι, το όνομα του οποίου δεν ανέφερε, την ξεγύμνωσε ενόσω ίδια βρισκόταν στον ξενώνα και την έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό τηλέφωνο, παρουσία και άλλων παιδιών της δομής, χωρίς όμως να αναφέρει ποια ήταν αυτά ή πότε ακριβώς έλαβε χώρα το συγκεκριμένο περιστατικό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This